Cum au arătat, marți, sălile de clasă unde s-au întors elevii din anii terminali? Bacalaureatul și Evaluarea Națională, complet diferite în acest an (GALERIE FOTO)

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

După ce elevii au lipsit timp de trei luni de la școală pe motivul crizei sanitare care ne-a lovit, astăzi ei s-au întors din nou în bănci și se pregătesc intens alături de colegi, dar și de profesori, pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. Astăzi, sălile de clasă în care s-au întors copiii au arătat diferit, iar probele vor fi susținute în condiții speciale, scie a1.ro.

Pe durata celor 2-3 ore petrecute în clasă, cadrele didactice și elevii au trecut printr-un proces anevoios din cauza măsurilor sanitare impuse de noul coronavirus.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Regulile pe care elevii și profesorii trebuie să le respecte odată ce ajung în sălile de clasă

  1. Dezinfectarea mâinilor
  2. Schimbarea măștii
  3. Mersul pe culoare îngrădite
  4. Așezatul în banca din dreptul numelui fiecărui elev
  5. În clasă vor fi 10 elevi
  6. Distanța intre bănci va fi de 2 metri

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Elevii se pot întoarce în bănci doar cu acordul scris al părinților

Începând de azi, elevii au putut păși din nou pe ușile școlilor ca să se poată pregăti pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, dar aceștia au avut nevoie de acordul scris al părinților pentru a se putea întoarce în clase.

Conform ordinului dat de către minister, fiecare elev împreună familia lui vor trebui să treacă printr-o evaluare a grupei de risc.

„Vom redeschide şcolile prin aceste cursuri de pregătire pentru elevii din clasele de a VIII-a şi a XII-a tocmai pentru că aceştia au nevoie în această perioadă de o revenire şi o reîntâlnire cu profesorii. (…) Revenirea la aceste cursuri este una opţională. Cred că trebuie elevul să se reobişnuiască cu spaţiul şcolii, dar să fie şi susţinut emoţional de profesori.Odată cu revenirea la şcoală vom lua şi măsurile de siguranţă pentru că de aici am pornit de fapt, de la temerile pe care le au elevii sau părinţii. Această revenire este una opţională şi părintele este cel care evaluează starea de sănătate a copilului, dar şi ceea ce se află în familie, membrii familiei care ar putea fi în grupa de risc”, a arătat Monica Anisie, Ministrul Educatiei.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cum se va face admiterea la facultate în acest an

Cele mai căutate facultăți de la noi din țară își rezervă deja viitorii studenți chiar înaintea susținerii examenului de Bacalaureat. Rectorul Politehnicii din București a anunțat că începând cu data de 1 iunie a dat startul perioadei de preadmitere, iar absolvenții claselor a 12-a vor fi selectați în funcție de mediile claselor a noua, a zecea și a unsprezecea. În schimb, facultatea de medicină și cea de drept nu vor să renunțe la examenul scris.

Cei care vor să fie siguri că au un loc asigurat la Politehnică s-au putut înscrie începând cu data de ieri, pe site-ul Universității, iar 30% din cele șase mii de locuri vor fi ofertante până în data de 22 iunie, când vor începe probele pentru examenul de Bacalaureat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`