Cum atrage România turiștii străini, la târgul de turism din Madrid. Bugetul este de două ori mai mare decât anul trecut

Cum atrage România turiștii străini, la târgul de turism din Madrid. Bugetul este de două ori mai mare decât anul trecut

România participă la târgul de turism din Madrid și își va promova destinațiile turistice.

5 zile de promovare a României

Târgul de turism din Madrid se va desfășura pe parcursul a 5 zile. Vizitatorii vor fi întâmpinați cu produse românești și pentru a vedea diferite activități meșteșugărești, conform știrileprotv.

Deplasarea a costat aproape 116.000 de euro, dublu față de anul trecut. O agenție de turism promovează circuitele turistice între 5 și 10 zile în București, Brașov sau Suceava, iar turiștilor li se recomandă să stea la conac și să guste produse tradiționale.

„Ne dorim să promovăm city-break-urile, ne dorim să promovăm rutele culturale cu care ne mândrim, gastronomia românească și nu în ultimul rând cultura, civilizația și istoria”, a spus Lucian Rus, secretar de stat.

Tot mai mulți turiști vizitează România

Datele INS arată că în 11 luni, peste 13 milioane de turiști străini au vizitat țara noastră, fiind cu 16,9% mai mult față de aceeași perioadă din 2022. Turiștii au ales România pentru că este o destinație ieftină.

„Iubesc România. Cred că noi în Spania avem o idee care nu este adevărată despre România care este o țară frumoasă. Mâncarea este delicioasă, iar oamenii sunt foarte drăguți”, a spus un turist.

„Noi am căutat un loc unde să fie frig și ne-am gândit că România nu este un loc tipic în care să mergi și ne-am decis să venim aici. Vrem să vizităm mai multe locuri. Mergem la Brașov, Sibiu”, a spus un altul.

Specialiștii spun că România are un potențial turistic foarte mare, iar țara noastră va participa la 16 țărguri naționale și internaționale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`