Cum arată plaja perfectă pe care turiștii Instagram nu au reușit încă să o distrugă

Când valurile scad în intensitate și condițiile meteo sunt potrivite, țărmurile Fukutsu se transformă într-o oglindă de 3 km, limpede. „În fiecare dimineață, când vin la serviciu, mă uit la ocean și îl întreb: „Ce mai faci astăzi?””, spune Rumi Nakamura. „Dacă oceanul este un albastru frumos, atunci mă simt fericită, iar dacă valurile sunt mari, le simt în inimă. Noi [localnicii] suntem foarte mândri de el și face parte din familia noastră.”

Plaja te face să simți că te afli la capătul Pământului

Nakamura a crescut în Fukutsu, în prefectura Fukuoka din sudul Japoniei, chiar pe coastă. Oceanul a avut întotdeauna un loc special în inima ei; acolo se juca pe nisip cu prietenii ei și se bălăcea în apele lui.

Dar după ce a petrecut acum timp pe plaje din alte părți ale lumii, ea și-a dat seama că există ceva care face coasta lui Fukutsu și mai specială: efectul de oglindă uimitor care este creat de-a lungul plajei sale de 3 km.

Când condițiile sunt potrivite, spune ea, poți vedea reflexii frumoase ale cerului pe plajă – și asta te face să simți că te afli la capătul Pământului.

Acum, Nakamura lucrează la comisia locală de turism pentru a împărtăși această frumusețe lumii.
Deși era un secret local, în ultimii ani acel fenomen reflectorizant uimitor, numit Fukutsu Kagami no Umi (Oglinda Mării Fukutsu), a devenit faimos cu mult dincolo de regiune, aducând roiuri de vizitatori în acest mic oraș de coastă.

Zona Fukutsu și-a făcut deja un nume pe plan intern pentru frumoasa scenă a apusului, care în februarie și octombrie creează o linie perfectă de lumină solară.

Dar încercând să găsească noi modalități de a aduce vizitatori în zonă, în 2021 Nakamura și consiliul de turism au început să promoveze zona într-un mod nou: și anume, încurajând vizitatorii să facă și să împărtășească fotografii ale Oglinzii Marii Fukutsu.4

Reflecțiile pot avea loc oriunde de-a lungul porțiunii de coastă de 3 km, care este împărțită în trei plaje diferite: Plaja Tsuyazaki, Plaja Miyajihama și Plaja Fukuma.

Cel mai bun moment pentru a încerca este la reflux, când cea mai mare porțiune a plajei este expusă și apa de mare rămasă deasupra poate crea efectul de oglindă atunci când vântul nu e prea puternic.

Promovarea plajei a coincis cu izolarea din timpul Covid

Numirea și promovarea oglinzii Fukutsu au coincis cu răspândirea coronavirusului, a explicat Nakamura. „Oamenii puteau să vină pe plaja largă fără a fi nevoie să vorbească sau să se apropie unii de alții și puteau să facă o poză. Faptul că priveau marea și renunțau la acea acumulare de stres le putea oferi energie pentru ziua următoare”.

Turiștii au început să se adune aici, postând pe Instagram fotografiile cu oglinda naturii, iar comisia de turism a postat sfaturi pentru a face fotografia perfectă pe site-ul Fukutsu Sea Mirror. În curând, a fost normal să vezi cupluri instalându-și camerele pentru o fotografie romantică sau grupuri de prieteni sărind în aer iar și iar până când siluetele lor erau surprinse corect.

Iar din acest moment, povestea lui Fukutsu ia o întorsătură diferită față de alte locuri foarte turistice. În altă parte, acest succes turistic s-ar fi putut termina cu hoarde de oameni și grămezi de gunoi, cum se întâmplă deja pe plajele din Marea Mediterană sau cu cele 11 tone de gunoi din vârful Muntelui Everest.

În Fukutsu, localnicii au acordat prioritate păstrării plajelor curate și s-au adunat pentru a-și proteja mediul natural de cei care vin să-și facă selfie-uri și de turiștii insta.

Astăzi, un turist care vizitează această plajă va vedea probabil doar o întindere nesfârșită de nisip, windsurferi și localnici făcându-și plimbarea zilnică – împreună cu cei care încearcă să obțină fotografia perfectă. Ceea ce nu vor vedea sunt sticle de plastic îngrămădite sau ambalaje care zboară aiurea. Orice gunoi rătăcit va fi observat și ridicat rapid.

Localnicii curăță plaja voluntar

Acest lucru se datorează faptului că localnicii strâng orice gunoi pe care îl văd în plimbările obișnuite pe plajă, iar grupurile se reunesc în weekend sau în alte zile stabilite pentru a efectua curățări suplimentare.

Multe dintre aceste acțiuni sunt efectuate de organizații non-profit dedicate activităților de mediu și conservare. Chiar dacă populația lui Fukutsu este de doar 60.000 de locuitori, primăria orașului Fukutsu recunoaște mai mult de 30 dintre aceste grupuri și contribuie la eforturile lor, organizând forumuri și simpozioane pentru a ajuta la educarea rezidenților cu privire la problemele de mediu.

Există chiar și „magazine ecologice” certificate în tot orașul care obțin certificarea prin implementarea unor activități conștiente de mediu, cum ar fi reducerea deșeurilor sau reciclarea.

Multe dintre acestea se concentrează pe mare, dar există o atenție generală a mediului și naturii locale pe care localnicii speră că turiștii o vor imita.

O mare parte a încurajării constă pur și simplu în faptul că plajele sunt deja curate. „Dacă există gunoi deasupra gunoiului, oamenii vor crede că este în regulă să arunci lucrurile în acel loc. Cred că obiceiul de a-l păstra curat în primul rând este cel mai important lucru pentru a preveni apariția gunoaielor”, a spus Nakamura.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)