Cum arată o casă modernă construită din 80 de tone de paie. Încălzim 170 mp cu doar 80 lei/lună

Cum arată o casă modernă construită din 80 de tone de paie. Încălzim 170 mp cu doar 80 lei/lună
Sursa foto: OLX

Cum arată o casă modernă construită din 80 de tone de paie. Tot mai mulți români aleg să se mute la țară. Lasă orașele pentru a locui aproape de natură, departe de zgomot și poluare. O familie din Odorheiu Secuiesc spune că și-a construit casa din paie.

Cum arată o casă modernă construită din 80 de tone de paie. Încălzim 170 mp cu doar 5 metri cubi pe an, spune proprietarul. Cum un metru cub de lemn este 200 de lei, rezultă o factură medie de 80 de lei pe lună.

Românii își doresc tot mai mult să trăiască în locuri nepoluate. Mulți renunță la viața de oraș pentru o casă la țară, fie ea și mai mică.

O femeie a povestit cum familia ei a reușit să construiască o casă modernă din paie. Clădirea are o eficiență energetică foarte mare.

O femeie din Odorheiu Secuiesc a povestit pe un grup dedicat celor care trăiesc la țară, cum și-a construit familia ei o casă ”cu propriile mâini, din 80 de tone de paie”. Rezultatul este spectaculos și casa are o eficiență energetică ridicată.

”Locuim de 6 ani într-o casă construită din baloți mari de paie, unic în împrejurime. Partenerul meu a studiat timp de 2 ani tehnologia contruirii din baloți de paie. Cu propriile mâini ,din 80 de tone paie și cu ajutorul rudelor, prietenilor, casa a fost construită timp de un an și jumătate.

Cel mai mare miracol în zilele de astāzi cred că este economia de energie a casei. Încālzim 170 metri pātrați cu numai 5 metri cubi de lemn la un an. Înălțimea interioară este de 3 metri, iar pereții din baloți de paie au grosimea de 1 metru și 40 de centimetri”, a explicat femeia.

Cum arată o casă modernă construită din 80 de tone de paie, pe newsweek.ro.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`