Cum arată numărul deceselor din România în timpul pandemiei, față de aceeași perioadă a anului 2019 (GRAFIC)

Cum arată numărul deceselor din România în timpul pandemiei, față de aceeași perioadă a anului 2019 (GRAFIC)
Foto: Pixabay

În ciuda contextului epidemiologic în trei, din primele cinci luni de pandemie, numărul deceselor din 2020 a fost mai mic față de cel raportat în aceeași perioadă a anului 2019, în România. Inclusiv în luna aprilie, când s-a înregistrat prima creștere a numărului de cazuri de COVID-19, numărul morților a fost mai mic față de luna aprilie 2019.

Totodoată, în lunile de pandemie numărul născuților vi a fost mai mic față denașterile înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut. Scăderile s-au regăsit însă și rândul căsătoriilo, acestea având partea și de o serie de restricții din partea autorităților pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2, dar a scăzut și numărul divorțurilor, comparativ cu acelelași luni din 2019.

Numărul deceselor din România în 2019 vs. 2020

Potrivit datelor de la INS, în ianuarie, februarie și martie numărul deceselor din România, înregistrate în 2020 a fost mai mic, comparativ cu 2019.

Comunitatea Geo-spatial.org a întocmit o serie de grafice, pe baza datelor de la INS, în care se poate observa diferența numărului de morți din 2019 și 2020. Chiar dacă în luna aprilie înregistrat un număr mare de cazuri de COVID-19, în aceeași perioada a anului trecut numărul era și mai mare.

Aceeași situația a fost valabilă și pentru luna mai, însă în lunile iunie și iulie numărul deceselor de pe teritoriul României, raportate în 2020 a depășit numărul înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut.

Nașterile din 2019 vs. 2020

În cazul născuților vii de pe teritoriul țării, în martie, aprile și mai au fost înregistrate numere cu aproape un sfert față de aceeași perioadă a anului trecut.

Căsătoriile și dovorțurile din 2020 în raport cu 2019

Căsătoriile au fost însă afectate de pandemia de COVID-19. Evenimentele nu au putut fi organizate decât cu prespectarea riguroasă a măsurilor de protecție și mai ales cu participarea unui anumit număr de invitați. În acest context, mai mult nuntași au decis să amâne unul dintre cele mai importante evenimente din viața lor, iar acest lucru se vede și în graficul de la Geo-spația, realizat cu datele INS.

Numărul nunților din 2019 a fost mai mare față de cel din 2020, când au existat luni în care nu s-au organizat astfel de venimente.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:28 - Când trebuie să renunți la cauciucurile de vară și să le montezi pe cele de iarnă. Ce spune legea
18:26 - Panourile fotovoltaice pot produce cu 50% mai puțin dacă nu sunt întreținute corespunzător. Cum și când trebuie făcută mentenanța
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI