Cum arată magazinul Dedeman din Botoșani după explozia puternică de vineri (GALERIE FOTO)

Explozie în incinta magazinului Dedeman din Botoșani. Inquam Photos / Denis Grosu

O explozie violentă a avut loc vineri la magazinul Dedeman din Botoșani, iar imaginile surprinse de fotoreporterul Inquam Denis Grosu arată amploarea incidentului.

Explozie puternică vineri la magazinul Dedeman din Botoșani

Departamentul pentru Situații de Urgență a precizat că au fost transportate la spital 12 victime, „dintre care o persoană în stare gravă, intubată”.

Despre situația de la fața locului a vorbit și șeful DSU, Raed Arafat, într-o intervenție la Știrile B1 TV prezentate de Dan Gabor.

„Mai multe echipaje au fost trimise și forțe de la pompieri, și, bineînțeles, medicale de la SMURD și de la Ambulanță. Au fost mobilizate și două elicoptere de la Iași și de la Galați la fața locului. Sunt pregătite de decolare, la nevoie, un avion medicalizat SMURD și un elicopter Black Hawk cu capacitate de transport de patru persoane. Deci asta este la momentul actual ce pot să vă spun. Situația continuă să fie în dinamică. Incendiul este controlat. Nu sunt probleme. Clădirea este cu risc, și atunci se limitează accesul în ea decât pentru echipele de căutare-salvare”, a declarat Raed Arafat.

Ce a spus primarul Cosmin Andrei

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a oferit detalii despre posibila cauză a exploziei.

„Înțeleg că a fost o defecțiune la rețeaua de alimentare cu gaze din interiorul magazinului. Victimele sunt angajați ai magazinului, pentru că explozia s-a produs în zona de birouri a magazinului. Toți cei zece oameni au fost transportați la spital. Din informațiile pe care le avem, nu este vorba de niciun client”, a declarat edilul pentru Antena 3 CNN.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră