Cum arată declarația pe propria răspundere necesară pentru deplasarea pe timpul nopții. Descarcă de aici DOCUMENTUL

Cum arată declarația pe propria răspundere necesară pentru deplasarea pe timpul nopții. Descarcă de aici DOCUMENTUL

Începând de luni intră în vigoare noi măsuri anticoronavirus, una dintre ele fiind restricționarea circulației pe timp de noapte. Cei care vor ieși din case în intervalul orar 23.00 – 05.00 o vor putea face doar din motive absolut întemeiate, ce trebuie precizate într-o declarație pe propria răspundere.

Sâmbătă, autoritățile au prezentat modelul acestei declarații. De asemenea, a fost publicat și modelul adeverinței de la angajator.

Declarația pe propria răspundere poate fi descărcată de AICI.

Modelul adeverinței de la angajator poate fi descărcat de AICI.

Noi măsuri anticoronavirus, începând de luni

De luni vor intra în vigoare, la nivel național,noi măsurimenite să limiteze răspândirea coronavirusului. Acesta au fost enunțate prima dată de președinteleKlaus Iohannis, la debutul unei ședințe de Guvern.

„Sunt necesare măsuri în plan național, precum școlile să treacă toate în online. Angajații – și din public, și din privat – să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil. Magazinele trebuie să fie închise seara cel târziu la ora 21:00. Circulația pe timpul nopții trebuie restricționată. Petrecerile – și cele publice, și cele private – trebuie interzise. Târgurile și piețele trebuie închise.

Portul măștii trebuie să devină obligatoriu, peste tot în țară, în toate locurile publice și la toate locurile de muncă, indiferent dacă vorbim de locuri publice din interior, cum este aici, în sala Guvernului, sau în exterior – portul măștii trebuie generalizat și trebuie să fie obligatoriu. Iar firmele și autoritățile trebuie obligatoriu să-și decaleze programul de funcționare, astfel încât și transportul public să funcționeze cu o încărcare mult mai mică, permițând, în acest fel, distanțarea suficientă între persoane”,a declarat președinteleKlaus Iohannis.

Circulație restricționată pe timpul nopții. E nevoie de declarație pe propria răspundere

Vineri,Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că, începând de luni, deplasările pe timp de noapte vor fi permise doar din motive bine întemeiate, precumactivitate profesională, asistență medicală care nu suportă amânare sau cumpărarea de medicamente.

Secretarul de stat a precizat căa fost decisă restricționarea circulației pe timp de noapte cu precădere pentru a descuraja tinerii să meargă la petreceri, acolo unde riscul de transmitere a coronavirusului e mare: „În acest interval se mișcă foarte mult tinerii, ei se vizitează, sunt întâlniri în apartamente, mai ales în timpul weekendului. Rațiunea între 23.00 și 05.00 este ca tinerii să nu mai umble în apartamente, pentru petreceri. În Spania a fost una dintre modalitățile de răspândire a virusului, s-a făcut analiză. Tinerii cumpărau produse și mergeau în apartamente. Impactul cel mai mare va fi în timpul weekendului”.

Magazinelese vor închidede la ora 21.00, dar nu și benzinăriile și farmaciile. Programul supermarketurilor a fost redus cu o oră tocmai pentru ca angajații să aibă timp să ajungă acasă, până să intre în vigore restricția de circulație de la ora 23.00.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)
19:41 - De ce nu ar trebui să bei prea multă apă dacă îți dorești să fii hidratat pe tot parcursul zilei. Câtă apă este necesar să bem
19:29 - Bogdan Matei (PSD), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Luni vom avea o ședință a grupurilor reunite și vom stabili. Eu nu cred că este oportună o astfel de lege
19:12 - Alexandru Dimitriu (USR): Iohannis seamănă tot mai mult cu Piedone (VIDEO)
19:06 - Care sunt cele mai bune alimente pentru îmbunătățirea sistemului imunitar? Ce trebuie să consumăm în această perioadă
18:51 - Câte clase are, de fapt, Sorin Bontea. Juratul de la MasterChef a recunoscut totul: „Bucătăria m-a ales pe mine”