Cum arată aeroportul al doilea cel mai modern din România, după Otopeni. Când va fi operaționalizat (VIDEO)

Cum arată aeroportul al doilea cel mai modern din România, după Otopeni. Când va fi operaționalizat (VIDEO)
Sursa Foto: Freepik

Terminalul 4 al Aeroportului Internațional Iași va fi operaționalizat începând din 31 martie 2023, odată cu intrarea României în Schengen pe care maritimă și aeriană.

T4 mult mai mare decât T3

Terminalul T4 este de 10 ori mai mare decât T3, astfel că numărul pasagerilor va crește, conform știrileprotv.

„Cred că nu greşesc dacă numim acest terminal, practic, noul aeroport al Iaşiului. Dăm României al doilea cel mai mare aeroport al ţării. Imaginaţi-vă că acest terminal este de 10 ori mai mare decât Terminalul T3 care astăzi, practic, operaţionalizează zborurile internaţionale”, a declarat președintele CJ Iași, Costel Alexe.

Aeroportul din Iași are trei terminale funcționale, iar terminalul T4 va deveni al doilea cel mai mare din România, după Otopeni.

Proiect de construcție de 90 de milioane de euro

Proiectul de construcție a fost realizat din foduri europene și a costat 90 de milioane de euro, 15% fiind contribuția de la bugetul de stat.
Terminalul va avea trei niveluri, șapte porți de îmbarcare, 20 de birouri check-in, iar pasagerii vor fi îmbarcați și prin trei aviobridgeuri. Și o parcare cu 600 de locuri se află în proiect.

În 2023, aeroportul Iași a fost tranzitat de 2.338.377 de pasageri, traficul având o creștere cu 52% față de anul 2022 și cu 78% față de 2021. Din Iași se poate pleca în 24 de destinații, dintre care 23 sunt internaționale. Cinci companii aeriene operează pe acest aeroport, iar o a șasea va introduce zboruri din luna mai.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`