Cum amenajezi un living dacă vrei o experiență ca la cinema

Cum amenajezi un living dacă vrei o experiență ca la cinema
Foto: Pexels

Toți iubitorii de filme adoră să meargă la cinema, pentru că dincolo de calitatea producției în sine, sala cu toate amenajările ei îți oferă o experiență extraordinară. Imaginea și sunetul de calitate înaltă te introduc și mai mult în poveste, iar fotoliile comode și gustările pe care ni le luăm la intrare sunt un plus.

Cu toate că ne place la cinema, de multe ori este dificil de organizat ieșirea din diverse motive și în final ajungem să vizionăm filmul acasă. Ei bine, și acasă poți să te bucuri de aceeași experiență ca la cinema dacă îți dorești asta cu adevărat. Trebuie doar să faci câteva achiziții, însă acestea sunt pe deplin justificate, pentru că poți avea parte de ele în fiecare zi, poți să urmărești la o calitate înaltă și serialele preferate și poți să-ți inviți prietenii la tine ori de câte ori îți dorești. În plus, poți să pui pauză oricând ai nevoie.

Iată cum amenajezi un living pentru a avea o experiență ca la cinema:

Dotări necesare

Pentru o calitate a imaginii și a sunetului așa cum îți dorești ai nevoie de un televizor cu diagonală mare și rezoluție Full HD sau Ultra HD ori de un videoproiector, un sistem audio, cabluri cu care să le conectezi, eventual un ecran retractabil pentru videoproiecții.

Dacă ai deja televizorul de care îți spuneam, îți mai trebuie doar sistemul de sonorizare, însă dacă spațiul tău din living este insuficient pentru un astfel de dispozitiv, îți recomandăm să mergi pe varianta videoproiectorului, care se va dovedi extrem de practică pentru o locuință, nefiind necesare modificări ale decorului. Iar dacă ai un perete alb, uniform, poți să renunți la achiziționarea ecranului, deși calitatea imaginii va fi mai bună cu el.

De ce să-ți iei un sistem de sonorizare? Pentru că sunetul poate să facă în cele mai multe cazuri diferența. Sunetul trebuie să provină din toate direcțiile pentru ca senzația pe care o ai să fie la fel de intensă ca la cinema. Chiar dacă ai un televizor performant, sunetul va veni dintr-o singură direcție și anumite detalii vor fi trecute cu vederea. Cel mai bun sistem audio este 5.1, cu cinci difuzoare, unul central, două în față și două în spate, care redă sunetele joase.

Cum organizezi livingul

Un living poate fi ușor organizat pentru a îndeplini și funcția de cinematograf atunci când vrem. În primul rând, asigură-te că televizorul sau ecranul este amplasat pe peretele opus canapelei sau fotoliilor, iar acestea să fie pe laturile mai scurte ale camerei. În rest, trebuie să mai acorzi atenție unor mici detalii, pe care le vei găsi sintetizate pe blogul HomeDeco. Cel mai important este să ai jaluzele sau draperii care să-ți blocheze complet lumina venită de afară, indiferent de momentul zilei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:52 - Alexandru Muraru (PNL): Planul pesedist ne arată că pericolul capturării instituțiilor statului e în plină desfășurare. Urmează zile de încercare pentru democrația din România
23:35 - Netanyahu spune că lui Macron și celorlalți lideri occidentali care cer embargo pe arme pentru Israel ar trebui „să le fie rușine”: „Rușinea lor va continua mult după câștigarea războiului”
23:12 - George Simion, după decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă: Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept
22:49 - Nicolae Ciucă: „Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat” / „PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2”
22:23 - Stelian Ion: Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să prezinte clar și în detaliu motivele / Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR
22:01 - A fost contestată la CCR și candidatura lui Marcel Ciolacu
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă
21:27 - Lucian Romașcanu, după declarația lui Florin Roman privind decizia CCR: PSD nu are nicio implicare în justiție. Când ai dileme și dificultăți să îți vezi candidatul în finală, despre dl. Ciucă vorbesc, începi să dai rateuri de gândire
21:06 - Florin Roman (PNL): Eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorității PSD din CCR, este o făcătură marca PSD
20:46 - Diana Șoșoacă, după ce i-a fost anulată candidatura la prezidențiale: „Mă sună foarte mulți din Sfatul Înțelepților, mă sună generali din armată. Este timpul să acționăm”