Cum alegi oalele pentru gătit

Cum alegi oalele pentru gătit

Chiar dacă îți place sau nu să gătești, sigur ai nevoie în casă măcar de un set de oale Tefal sau de la oricare alt brand, așa că este esențial să știi cum le alegi. Ceea ce mâncăm este un combustibil atât pentru corp, cât și pentru minte și este bine să variem și să diversificăm dieta noastră atât cu fructe și cu legume, cât și cu proteine și cu tot felul de alți nutrienți sănătoși pentru a ne bucura din plin de energie și de sănătate.

Unii dintre noi aleg să gătească mai mult acasă, pe când alții mai degrabă comandă sau aleg să mănânce în oraș. În oricare dintre cele două situații te-ai afla, cu siguranță vei avea nevoie la tine în casă de ustensile de bucătărie, cum ar fi oale Tefal sau tigăi Tefal sau de la oricare brand ai aprecia – sigur se ivește măcar o ocazie în care trebuie să gătești, chiar dacă nu îți place neapărat foarte mult acest lucru. Iar dacă tot ai nevoie de acestea, hai să vedem cum le alegi pe cele mai bune.

În rândurile care urmează, ne vom concentra atenția pe a-ți oferi cele mai indicate sfaturi în ceea ce privește procesul de a alege oalele pentru gătit de cea mai bună calitate, cum ar fi oalele Tefal sau orice alt brand de alitate ai prefera.

  1. Materialul de calitate

Sigur că atunci când vine vorba despre oale pentru gătit, ceea ce contează cel mai mult este materialul. De ce spunem acest lucru? Pentru că alimentele vin în contact direct cu materialul din care este confecționată oala Tefal sau orice altă oală, așa că este esențial ca acesta să fie de calitate. Criteriile pe care trebuie să le bifeze un material de calitate sunt următoarele: rezistența și durabilitatea în timp, calitatea de a se curăța ușor după ce le-ai folosit, faptul că nu declanșează o reacție chimică atunci când gătești și adaugi ingredintele, dar și faptul că sunt bune conductoare, din punct de vedere termic, astfel încât mâncarea ta să se gătească repede.

Vom discuta imediat despre cele mai populare materiale din care sunt confecționate oalele pentru gătit și îți vom arăta care sunt principalele avantaje și dezavantaje pe care acestea le aduc. Unul dintre cele mai populare materiale este fonta deoarece este rezistent, iar alimentele nu se lipesc de acest material, însă vine cu aspectul mai puțin plăcut că nu este neapărat un material recomandat atunci când gătim alimente cu un grad de aciditate crescut.

Următorul material popular este inoxul, care este și el durabil și conduce bine căldura, cuprul strânge și el puncte în ceea ce privește conductivitatea termică, însă nu este recomandat pentru ingredientele acide și poate să lase și un gust metalic mâncării. Aluminiul este convenabil ca preț, însă nu are o calitate atât de înaltă, este predispus la deformări și nu este recomandat pentru alimentele acide sau alcaline. Iar, în fine, teflonul, unul dintre cele mai de calitate materiale deoarece este antiaderent și ușor de curățat și poate să fie folosit chiar și în cuptor.  Alege așadar o oală Tefal sau de la oricare alt brand de calitate, confecționată dintr-un material durabil și care să nu îți pună sănătatea în pericol.

  1. Capacitatea

În afară de materialul din care este confecționată oala pentru gătit, un alt criteriu la care mai poți fi atent este și capacitatea acesteia. În cazul în care locuiești singur, te poți orienta către o oală Tefal sau un orice alt tip de oală de o capacitate mică, de până la 3 litri, însă, în cazul în care ai o familie cu mai mult de doi membri, sigur că și nevoile cresc, așa că te sfătuim să te îndrepți către oale pentru gătit cu capacități mai mari, poate cuprinse între 5 și 7 litri, în funcție de numărul membrilor familiei tale.

Acum, că știi exact la ce trebuie să fii atent atunci când vine vorba despre oalele pentru gătit, nu îți mai rămâne decât să pui în aplicare ce ai învățat și să faci alegerile perfecte!

Urmăriți B1TV.ro și pe
`