Cum ajută câinii care poartă rucsacuri la revigorarea unei păduri englezești

Cum ajută câinii care poartă rucsacuri la revigorarea unei păduri englezești
Sursa Foto: Freepik.com

Într-o rezervație naturală urbană dintr-un orășel la aproximativ două ore la sud de Londra, se află rezervația naturală urbană Lewes Railway Land vizitată inclusiv de mulți oameni și însoțitorii lor patrupezi.

În urmă cu 300 de ani, animalele sălbatice ajutau vegetația autohtonă

„Avem mulți oameni care vizitează rezervația – ceea ce ne dorim – o mulțime de plimbăreți însoțiți de câinii lor”, a declarat Dylan Walker, de la Railway Land Wildlife Trust, care administrează oaza verde, pentru CBS News. „În mod inevitabil, asta are un impact asupra habitatului”.

După ani de utilizare intensă, rezervația a suferit din cauză că a pierdut unele specii de plante autohtone. Dar Walker speră să revigoreze acea biodiversitate.

„Ne-am tot gândit, ce am putea face aici?” spuse Walker. Au găsit răspunsul într-un rucsac, conceput special pentru câini.
„Avem amestecul nostru de semințe și nisip aici, din florile și ierburile noastre native și le vom pune în pachet”, a explicat Walker, subliniind importanța de a ne asigura că orice semințe răspândite în mod deliberat într-o zonă naturală trebuie să fi originare din regiune.

Găurile mici permit semințelor din interior să cadă pe măsură ce câinii se mișcă.
Ruthie Martin a testat metoda cu câinele fiicei sale când a venit la rezervație pentru o plimbare. „Nu îi deranjează pachetele de pe spate”, a spus Martin despre semănătorii de semințe canini.

Cu mai bine de 300 de ani în urmă, lupii cutreierau Marea Britanie, parcurgând adesea până la 100 de mile într-o singură noapte. Walker a spus că ei strângeau semințele în blana lor și le aruncau în locuri noi.

„Este grozav să avem acest tip de proiect în care putem folosi animalele noastre iubite pentru a imita comportamentul acestor animale sălbatice”, a spus Martin.

Este o idee copiată inițial de la două surori din Chile, ai căror câini care purtau semințe în rucsac au ajutat la refacerea pădurilor distruse de incendii. Organizatorii din Marea Britanie spun că ar putea dura câțiva ani pentru a vedea impactul total al proiectului pilot asupra rezervației.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`