Cum afectează canicula turismul. Vacanțele în țări precum Ialia, Grecia și Spania vor scădea cu 10%

Cum afectează canicula turismul. Vacanțele în țări precum Ialia, Grecia și Spania vor scădea cu 10%
Sursa foto: Shutterstock

Turiștii nu mai preferă țările precum Grecia, Spania și Italia din cauza caniculei din timpul sezonului estival.

Și România va fi afectată

Conform unui raport al Comisie Europene, fenomenul va deveni din ce în ce mai vizibil și mai pregnant pentru turismul acestor țări. Și România va fi afectată dacă indicele termic se va menține la aceeași rată ridicată. Din ce în ce mai mulți oameni preferă țările nordice pe timp de vară, pentru că temperaturile sunt numai bine, conform știrileprotv.

Vacanțele în țări precum Grecia, Franța, Spania și Cipru vor scădea chiar și cu 10% din cauza caniculei. Deja se vede o creștere a rezervărilor în extrasezon, atunci când temperatura este mai prietenoasă.

În cazul României, sudul țării, în care este inclus și litoralul, va fi afectat de reducerea numărului de turiști, dacă temperaturile nu vor scădea în viitor. Dar, țara noastră nu va fi atat de tare afectată, deoarece turiștii se pot duce la munte, unde temperaturile sunt mai mici.

Mai multe vacanțe în aprilie

Specialiștii cred că vacanțele planificate în luna aprilie vor crește cu 9%, atât pentru vremea care este mai potrivită pentru plimbări și vizite, dar și pentru faptul că majoritatea copiiilor vor avea vacanța. Totuși, primăvara nu exista garanția că se poate face baie în mare, pentru că apa poate fi prea rece.

„Oricât de cald ar fi în Grecia, Turcia sau în oricare loc al mării mediterane, în luna aprilie totuși apa în următorii ani nu cred că va permite acea baie clasică, de pe plajă sărit direct în apă. Uneori avem și temperaturi mai bune în aprilie și în prima parte a lunii mai”, a spus Ciprian Enea, consultant în turism.

Țările nordice sunt opțiunea celor care vor să scape de codurile portocalii sau roșii de caniculă din România. Vacanțele în Danemarca, Norvegia, Islanda și Finalda au avut parte de o creștere considerabilă în ultimii ani și din ce în ce mai multe concediile din vară vor fi petrecute în aceste țări, unde se poate face chiar și plajă, arată analiza europeană.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`