Cum a reușit un fals mecanic să înșele proprietari de mașini și scutere, ani în șir

Cum a reușit un fals mecanic să înșele proprietari de mașini și scutere, ani în șir

Un escroc în vârstă de 25 de ani, din comuna Răchiţi, acuzat de înșelăciuni în serie, a fost condamnat definitiv la un an și șapte luni închisoare cu executare.

Sentința definitivă a venit luni, 20 martie, după ce Curtea de Apel Suceava a dispus reducerea pedepsei față de condamnarea dispusă inițial de Judecătoria Botoșani; între timp a intervenit prescripția răspunderii penale pentru trei dintre fapte – două înșelăciuni și o conducere fără permis – relatează Monitorul de Botoșani.

Înșelăciuni până a intrat la pușcărie

În martie 2017, Eduard Niculcea i-ar fi promit unui botoșănean că-l va ajuta să vândă un VW Passat: a vândut-o, dar nu i-a mai returnat banii proprietarului.

Tot atunci, el a mai păcălit un bărbat cu un motoscuter pentru care trebuia să-i achite 2800 lei dar nu i-a mai returnat suma.

De la un alt bărbat a luat alte trei motoscutere cu scopul de a i le repara şi suma de 1500 lei reprezentând costul manoperei dar nu le-a restituit, prejudiciul fiind estimat la 3500 lei.

Folosea aceeași schemă pentru a fura

Seria infracțiunilor continuă în 2016: a luat un scuter pentru a-1 repara dar și 970 lei reprezentând contravaloarea pieselor ce trebuiau înlocuite şi a manoperei, însă a amânat sub diferite pretexte finalizarea reparaţiei, în cele din urmă a vânzând scuterul către o alta persoană.

În februarie 2019 a primit un ATV pentru a-l repara, inclusiv 960 lei reprezentând contravaloarea reparaţiilor, însă nu a mai reparat vehiculul și nu a restituit nici banii iar pe 10 martie 2017, tânărul a fost depistat la volanul unui autoturism, pe un drum comunal din Răchiți, fără a poseda permis de conducere.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`