Cum a reușit Radu Banciu să scape de amenda de 10.000 de lei pe care a primit-o când se întorcea acasă, de la serviciu (VIDEO)

Cum a reușit Radu Banciu să scape de amenda de 10.000 de lei pe care a primit-o când se întorcea acasă, de la serviciu (VIDEO)

Radu Banciu scapă de amenda pe care i-au dat-o polițiștii, în noaptea de 8 aprilie, când se întorcea acasă de la serviciu.

Realizatorul B1 TV a explicat că, deși nu avea legitimație de serviciu și nici declarație de la angajator, completase o declarație pe proprie răspundere.

Cum a scăpat Radu Banciu de amendă

Curtea Constituțională a admis miercuri sesizarea Avocatului Poporului împotriva OUG 36/2020, actul normativ prin care guvernul a introdus amenzi de până la 20.000 de lei pentru nerespectarea ordonanțelor militare și a condițiilor de ieșire din case în perioada stării de urgență, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul Curții.

În sesizarea transmisă CCR, Avocatul Poporului, Renate Weber, a susținut că această OUG încalcă principiul securităţii juridice, deoarece nu are avizul Consiliului Economic şi Social, în condiţiile în care modifică şi completează Legea privind Statutul poliţistului, pe cea referitoare la Statutul cadrelor militare, Legea privind statutul soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, precum şi Legea poliţiştilor de penitenciare.

Radu Banciu, amendat cu 10.000 de lei când se întorcea de la serviciu

„Mi l-a dat, m-am uitat peste el. Plicul nu e aici, întrucât o să vă povestesc ulterior. Îl desfac, ies exact precum cu lozul în plic după ce îl achiziționezi – ai așa un moment în care ești în cumpănă, începi să te gândești dacă ajungi miliardar sau nu – așa că am făcut și eu câțiva pași, m-am uitat în stânga, în dreapta, apoi l-am desfăcut, tacticos așa, după care mă uit peste el. Nu știu de ce, pentru că de obicei nu știu să citesc chestiile acestea, dar mi-a căzut privirea direct peste sumă, plata, amenda, exact peste ea. Eu, care stătusem din seara de 9 aprilie și până în după-amiaza de 24 aprilie, cu ideea că am mierlit-o – 2.000 de lei. Îmi cade privirea exact peste sumă. Mă uit peste ea, 10.000 de lei. Suma este de 10.000 de lei, scrie și în paranteză, «contravenientul poate achita în termen de 15 zile 5.000 de lei». Iau plicul, mă uit, nume, prenume, datele din excepționalul buletin, după care încep să citesc. La «data de 8 aprilie 2020, ora 23:55, a săvârșit următoarele». Și aici începe descrierea, un text scris cam de un copil între clasa a II-a și a III-a. Zice așa, «sus-numitul, în calitate de pasager al autoturismului a susținut că se deplasează de la sediul B1 TV, program de știri, către domiciliul mai sus menționat, neavând asupra sa adeverință eliberată de către angajator sau legitimație de serviciu, susținând că le are la adresa de domiciliu». Într-adevăr, n-aveam adeverința eliberată de angajator, că era acasă în cealaltă geacă, n-am legitimație de serviciu, n-am avut niciodată de când sunt la B1, de nouă ani. N-am pentru ce, că eu nu fac teren. Se termină primul paragraf, dar nicăieri nu se explică în acest prim paragraf că aveam, totuși, declarația pe proprie răspundere completată corect la data respectivă, la primul punct, unde ți se permite să te întorci de la serviciu, acasă”, a declarat Radu Banciu, în direct pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Radu Banciu a criticatatitudinea Poliției Române din perioada stării de urgență

Radu Banciu a criticat într-una dintre emisiunile sale, din nou, atitudinea Poliției Române din perioada stării de urgență și a susținut că doar în America Centrală, pe timp de război, se mai întâmplă ce a fost perioada aceasta în România. Jurnalistul a mai precizat că a primit mesaje de la telespectatori, în care și ei se plângeau că au primit amenzi mari și pe nedrept.

„Am primit azi (marți) câteva mesaje în care mi-au atras atenția telespectatorii că, într-adevăr, au început să le vină acasă așa-zisele amenzi imaginare. Așa le numeam noi în emisiunea de ieri (luni). Sunt oameni care s-au trezit, fără să fi făcut absolut nimic. Nu mi-au spus, că se citeau doar lacrimile printre rânduri… oameni prăbușiți. Deocamdată, România n-a consemnat decât două decese prin spânzurătoare, amândouă în județe din Moldova, în urma amenzilor date de Poliție. Un vasluian s-a spânzurat pentru că a primit 2.000 de lei și mai e un cetățean, nu mai rețin exact județul, dar tot în zona respectivă, care s-a spânzurat tot așa, după o amenză a Poliției. N-am consemnat mai multe cazuri, dar situația e dramatică pentru foarte multe familii, care se trezesc acasă cu acest proces verbal după ce vag își mai amintesc că, la un moment dat, au fost oprite pe stradă de organele de Poliție, care le-au cerut documentele, buletinul, le-au luat datele principale și acum ei s-au trezit cu amenzile acasă.

Fostul președinte CCR, Augustin Zegrean, s-a pronunțat și el împotriva acestor măsuri, considerând și el, pe bună dreptate, că statul a ajuns să nu mai vegheze la bunul mers al situației și al ordinii, ci înglodându-i în datorii, aproape neverificabil, pe cetățeni. Amenzile fiind mai mari decât salariile acestora, s-a ajuns la o escaladare a acestei violențe de tip urban polițienesc numai ca în statele bananiere. Asta se mai întâmplă numai în America Centrală, dar și acolo pe timp de război. Doar în trei state de acolo, considerată cea mai instabilă zonă din punct de vedere politic și militar, există această samavolnicie la drumul mare”, a mai susținut Banciu.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`