Cum a reușit Dorian Popa să plece din țară după ce a fost depistat pozitiv la canabis. „Nu se întâmplă totul așa repede”

Cum a reușit Dorian Popa să plece din țară după ce a fost depistat pozitiv la canabis. „Nu se întâmplă totul așa repede”
Captură Video: Dorian Popa / YouTube

Dorian Popa a fost prins drogat la volan, iar la scurt timp a părăsit țara, ceea ce a stârnit mai multe reacții.

Celebrul influencer își continuă activitatea ca de obicei, iar, luni dimineața, a postat o poză din avion, dar și alte câteva din excursia sa din Bruxelles, unde filmează pentru canalul lui de YouTube, conform WOWbiz.

Avea sau nu voie să iasă din țară

Din cauză că Dorian a fost oprit de polițiști vineri, a rămas fără permis și a fost depistat pozitiv la canabis, multe persoane au început să se întrebe de ce a pelcat din țară și dacă avea voie să o facă.

În aceste situațiia, se reține permisul de conducere, se deschide un dosar penal, iar după ce sunt gata rezultatele recoltate de IML, se va putea lua o decizie privind cazul. Astfel, vedeta nu avea nicio restricție de a părăsi țara, având în vedere că procurorul lui nu a impus nicio măsură preventivă.

„În primul rând, dacă este depistat pozitiv la drug test, este dus să i se recolteze sânge. Durează puțin până vin rezultatele analizelor din sânge, ele nu vin chiar imediat.Se formează un dosar penal, imediat după testare, iar dacă nu se ia împotriva dumnealui nicio măsură preventivă cum este cea a controlului judiciar de exemplu, cu obligația de a nu părăsi țara, sigur că el poate să plece oricând în vacanța, dacă nu s-a luat față de dumnealui o măsură preventivă.

Poate că nici nu au fost gata rezultatele analizelor din sânge ca să se vadă ce cantitate s-a găsit și atunci probabil s-a apreciat că nu se poate impune nicio măsură preventivă și atunci el a putut să plece, să revină și cel mai probabil, în momentul în care va fi citat pentru a se prezenta la audieri, se va prezenta. În situația în care el nu se va prezenta, evident că poate fi adus cu mandat de aducere și se pot lua măsuri preventive chiar și în lipsă”, a explicat avocata Crina Radu.

Dar acesta este un caz extrem și este valabil doar atunci când există suspiciuni că acea persoană nu se va întoarce de bună voie în țară, cee ace nu s-ar aplicat și influencerului.

„Este o procedură, se formează un dosar de către polițiștii care l-au depistat în trafic. Dosarul merge la Parchet pentru a se înregistra ca și dosar cu număr unic. Toate lucrurile acestea durează. Nu se întâmplă totul așa de repede. De la Parchet i se dă un număr unic.
Chiar și o măsură preventivă, cum este cea a controlului judiciar se ia dacă sunt indicii că nu se va prezenta în fața organelor de urmărire penale sau că sunt indicii că va săvârși o altă faptă. În acest caz, probabil că nu s-a considerat ca fiind necesară luarea unei măsuri preventive față de dumnealui și atunci de asta a plecat.

Este la latitudinea organului de urmărire penale dacă dispune sau nu o măsură preventivă precum interdicția de a părăsi țara”, a mai spus avocata Crina Radu.

În cât timp sunt gata probele

Mai mult, experta a explicat și cât timp durează până când rezultatele vor fi gata, având în vedere că depinde de cât de multe cazuri are centrul.

„Depinde cât de încărcat este Serviciul de Medicină Legală unde se efectuează aceste analize. Poate să dureze două săptămâni, trei săptămâni sau poate chiar o lună așa cum pot veni și într-o săptămână.

De regulă durează destul de mult, aproximativ trei săptămâni o lună. Numai după ce vine acest rezultat probabil că va fi chemat la audieri”, a explicat avocata Crina Radu.

Multe alte vedete au criticat artistul, dar Elena Merișoreanu i-a luat apărarea și spune că ea nu crede că el chiar a consumat substanțe interzise.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Dorian Popa (@eusuntdorian)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`