Cum a reacționat un curier din Bangladesh care livrează mâncare pe 40 de grade. „Vremea este o problemă gravă”
În zilele în care România s-a aflat sub o cupolă de foc, curierii și livratorii care merg pe biciclete sau trotinere au fost unii dintre cei mai afectați. În timp ce oamenii se feresc de caniculă și se refugiază în case, aceștia livrează mâncarea doritorilor. Efortul fizic este unul imens, mai ales că trebuie să reziste la temperature de peste 50 de grade, cât se înregistrează la nivelul asfaltului.
Cum fac curierii față căldurii
Un curier din Bangladesh care lucrează în București face cu greu față căldurii dogoritoare. El poartă șapcă, bluză cu mânecă lungă și pantaloni lungi pentru a se feri de soare, conform observatornews.
„Eu locuiesc în Bangladesh dar nu lucrez afară. În România lucrez afară, iar vremea este o problemă gravă pentru mine. Temperaturile sunt mult prea ridicate pentru pielea mea, de aceea port haine lungi. Soarele îmi arde faţa, aşa că port asta”, a spus curierul.
Un alt livrator face în jur de 25 de kilometric pe bicicletă în fiecare zi și încearcă să se adapteze schimbărilor climatice.
„Am pedalat la 41 de grade, simt şi eu o ameţeală Evit orele între 11 dimineaţa şi 5 după amiaza pentru că este foarte cald”, a spus alt livrator.
Sfaturi pentru bicicliști
Bicicliștii sunt sfătuiți să poarte echipament special din fibre sintetice care permit trecerea și evaporarea transpirației și ajută corpul să se răcorească în mod natural.
Kitul pentru bicicliști pentru a face față căldurii pornește de la prețul de 450 de lei și conține bluză, pantaloni, cască de protecție, ochelari și mănuși.
Un alt element foarte important este hidratarea, iar medicii recomandă consumul a cel puțin trei litri de lichide în zilele cu temperature ridicate.