Cum a confiscat partidul condus de George Simion un spectacol de la Teatrul Masca / Spectatorii au ajuns susținători AUR fără să știe/ Teatrul se dezice de politizarea evenimentului

Cum a confiscat partidul condus de George Simion un spectacol de la Teatrul Masca /  Spectatorii au ajuns susținători AUR fără să știe/ Teatrul se dezice de politizarea evenimentului

Partidul AUR a provocat un nou scandal, de această dată nu în Parlament, unde George Simion a ieșit în evidență adesea prin gesturile și limbajul violent la adresa celorlalți parlamentari, ci la un spectacol jucat pe scena Teatrului Masca.

Un membru AUR a confiscat un spectacol al Teatrului Masca

Un membru AUR a organizat un manifest la spectacolul ”Criza. Kit de supraviețuire” susținut luni seară la Teatrul Masca. Conducerea Teatrului a anunțat că se dezice de evenimentul politic al celor de la AUR.

Mai exact, o persoană a cumpărat biletele la spectacol și a organizat manifestul fără știrea conducerii instituției. El a organizat oamenii pe locuri și a pus câte o foaie albă pe scaunele goale cu mesajul ”Susțin teatrul românesc”.

Spectatorii care nu aveau nimic de a face cu partidul condus de George Simion au crezut că este un mesaj de solidaritate și de o acțiune organizată de Teatrul Masca. La finalul spectacolului, un bărbat i-a organizat pe spectatori să ridice colile albe cu mesajul de susținere al teatrului, fără inscripții sau simboluri AUR, apoi s-au făcut poze.

Ulterior, Valentin Florea, președintele AUR Sector 6, a publicat pe Facebook poza cu spectatorii și afișele împărțite și a lăsat de înțeles că a fost un eveniment organizat de partidul extremist:

”Susținem Teatrul Românesc! În această seară, alături de colegii din echipa AUR – Sector 6, ne-am bucurat de piesa de teatru : Criza. Kit de supraviețuire. Gazdă ne-a fost Teatrul Masca, din Militari. Actori tineri talentați, conținutul piesei solid, mesajul piesei, magistral. Uniți, ne putem ajuta semenii!”

Teatrul Masca a reacționat și a anunțat că s-a dezis de evenimentul politic și a transmis că nu este și nu vrea să fie asociat cu niciun partid politic:

”Reprezentația de ieri nu a făcut parte dintr-un eveniment organizat, și s-a desfășurat în condiții normale până la momentul aplauzelor. Acțiunea unui grup de spectatori de a ridica afișe imprimate cu textul „Susțin Teatrul Românesc” a avut loc fără știrea noastră și, deși scos din context, mesajul ne bucură, Teatrul Masca nu este și nu își dorește să fie o instituție afiliată cu niciun partid politic. Biletele pentru Criza. Kit de supraviețuire au fost puse în vânzare pe platformele obișnuite. În consecință, o persoană privată a cumpărat, la preț întreg, biletele disponibile la momentul respectiv. Ulterior, acesta a ales să posteze pe rețelele de socializare o fotografie din sala de spectacol însoțită de un mesaj politic – demers care nu reflectă poziția teatrului, și cu care nu ne asociem. Intenția nu ne-a fost comunicată în niciun fel, iar Teatrul Masca nu a găzduit un eveniment politic cu bună știință. Nu încurajăm manifestațiile de acest tip în instituția noastră (…)”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`