Culturile de rapiță întristează agricultorii. Anul acesta prețul va fi la jumătate: „Va fi un dezastru”

Culturile de rapiță întristează agricultorii. Anul acesta prețul va fi la jumătate: „Va fi un dezastru”
Sursa Foto: Captură Video/ YT

Anul trecut, 70-80% din recolta de rapiță a fost afectată din cauza lipsei precipitațiilor, dar anul acesta se așteaptă o recoltă bună. Chiar și așa, agricultorii sunt rezervați în ceea ce privește prețurile, notează adevarul.ro.

Câmpurile aurii de rapiță întristează agricultorii

Marcel Cucu cultivă 60 de hectare de rapiță în județul Brăila și potrivit acestuia, recolta este mai bună decât anul trecut. Agricultorul se așteaptă la o producție mare datorită irigațiilor, însă prețurile vor scădea la jumătate.

„Rapița arată foarte bine, însă prețul va fi la jumătate față de anul trecut. Va fi un dezastru. La îngrășăminte și pesticide prețurile au explodat. Din păcate, nu suntem în stare de 30 de ani să gestionăm politicile agriculturii interne”, a declarat acesta.

„Într-adevăr, câmpurile de rapiță sunt frumoase. Au fost ploile din aprilie binevenite, s-au făcut și tratamente. Față de anul trecut culturile sunt mult mai bune. O primă evaluare o vom face în iulie-august. Și din punct de vedere al precipitațiilor stăm mai bine. Încă mai există deficit de apă în sol, însă noi am început deja să irigăm, în special la culturile de grâu, porumb și floarea soarelui”, a transmis Traian Cișmaș, directorul Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Brăila.

„Anul acesta, până la această dată, sunt culturi foarte bune cu rapiță. Se poate vedea după lanurile colorate în galben. Au fost condiții bune de răsărire în toamnă, a fost și o iarnă blândă. Estimăm că va fi o producție bună”, a mai spus Petre Grigore, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Cereale şi Plante Tehnice Galaţi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)