Ilfov: O cultură de cannabis, descoperită în locuința unui bărbat

Ilfov: O cultură de cannabis, descoperită în locuința unui bărbat

O cultură de cannabis a fost descoperită, joi, în județul Ilfov, de procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, în casa unui bărbat în vârstă de 36 de ani.

DIICOT: Bărbatul comercializa dorgurile în București și în județul Ilfov

Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, bărbatul ar fi înființat, în perioada octombrie 2019 – iunie 2020, culturi succesive de cannabis, iar drogurile provenite din aceste culturi ar fi fost comercializate pe raza municipiului București și a județului Ilfov.

Astfel că, joi, a fost efectuată o percheziție domiciliară pe raza localității Clinceni, județul Ilfov, în urma căreia au fost ridicate 51 de plante de cannabis, 427.63 grame materie vegetală uscată, semințe de cannabis, un grinder și 2 cântare electronice, lămpi, ventilatoare, stabilizatoare de tensiune, fertilizatori și filtre destinate cultivării cannabisului.

În caz, autoritățile au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de bătbat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Făgăraș: Handbalist francez, prins cu o cultură de cannabis acasă

De asemenea, joi, handbalistul de origine franceză Pierre Yves Ragot a fost vizat de perchezitii organizate de către procurorii DIICOT, astfel că, la casa acestuia din Făgăraș a fost descoperită o cultură de cannabis.

În caz, bărbatul este cercetat într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Într-un comunicat, DIICOT menționează că în cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada februarie – iunie 2020, suspectul, în vârstă de 34 de ani, a cultivat plante de cannabis, în vederea comercializării.

”La data de 04.02.2020, suspectul a comandat de pe un site de profil, trei colete cu materiale necesare susţinerii plantaţiilor indoor de cannabis, toate în greutate totală de 35 kg, achitând pentru acestea suma de 2500 lei.

De asemenea, la data de 12.05.2020 suspectul a comandat un colet cu materiale necesare susţinerii plantaţiilor indoor de cannabis, achitând pentru acesta suma de 1257 lei”, potrivit documentului.

În urma percheziției domiciliare au fost ridicate aproximativ 700 de grame de cannabis, o instalație folosită la întreținerea culturii, două telefoane mobile, precum și un grinder și un cântar electronic.

Droguri la graniță: Un bulgar a încercat să introducă în România heroină

Recent, la punctul de trecere a frontierei Calafat din județul Dolj au fost descoperite în cabina unui autocamion condus de un cetățean bulgar mai multe pahete care conțineau în total 50 de kg de heroină, acestea fiind ascunse ascunse într-o geantă de voiaj printre bagaje.

Marfa se vinde pe piața neagră cu aproximativ 1.500.000 de euro.

Bărbatul le-a declarat autorităților că genta de voiaj îi fusese înmânată de către un prieten cu scopul de a fi transportată în Elveția și că nu îi aparține.

În caz, acesta a fost reținut de polițiști, iar drogurile au fost confiscate de către BCCO Craiova și apoi trimise spre expertiză la Laboratorul de Analiză și Profil al Drogurilor din cadrul IGPR.

Administratorul unei firme de transport colete și persoane a introdus în România cantități imense de cocaină

Reamintim că, în urmă cu două luni procurorii DIICOT au prins în flagrant trei traficanți de droguri din Iași care încercau să vândă peste 1 kilogram de cocaină adusă din străinătate. Aceștia au fost reținuți, fiind acuzați că au introdus în România o cantitate impresionantă de droguri de mare risc pe care mai apoi au încercat să o vândă.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`