Volumul “Cu tine începe tot ce nu are sfârșit”, un adevărat elogiu adus poeziei de scriitorul Constantin Romulus Preda

Volumul “Cu tine începe tot ce nu are sfârșit”, un adevărat elogiu adus poeziei de scriitorul Constantin Romulus Preda

Constantin Romulus Preda este unul dintre cei mai apreciați poeți ai generației sale, fiind aclamat de personalități de seamă ale literaturii române contemporane. A devenit cunoscut în special pentru opera “Cu tine începe tot ce nu are sfârșit”, volum publicat la editura Autograf MJM, ce reunește poezii de dragoste fascinante, seducătoare, irezistibile și generatoare de răspunsuri pentru fiecare dintre noi.

În acest volum, cititorii vor descoperi poezii ample, elaborate cu fervoare și patos, cu interogații şi contraziceri sublime, mereu în căutare de nou, de răspunsuri la întrebările fundamentale ale existenței.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

În volumul “Cu tine începe tot ce nu are sfârșit”, poetul Constantin Romulus Preda aduce un elogiu inimii și poeziei autentice despre care scriitorul craiovean preciza că există în fiecare dintre noi. Potrivit acestuia, poeziaeste tocmai acea fărâmă de haos care ne leagă de visul din care am fost azvârliți către viață:

“Niciodată nu mă simt mai aproape de cel care sunt cu adevărat decât atunci când scriu. Fiecare imagine care îmi fulgeră sufletul vine, probabil, dintr-o lume care chiar există, undeva în afara percepției noastre.

Poezia este, de multe ori, instrumentul cu care îmi măsor timpul rămas în jumătatea goală a clepsidrei. Așa am scris și această carte, am strâns toate semnele, toată liniștea ascunsă între bătăile inimii, toate pierderile și regăsirile întâlnite pe drumul care duce către mine însumi”, precizează scriitorul Constantin Romulus Preda.

Lui Constantin Romulus Preda i s-a decernat premiul de debut al Festivalului Internațional ”Mihai Eminescu” (ediția I, septembrie 2013), fiind remarcat de Justo Jorge Padrón, unul dintre poeții importanți participanți la prima ediție a Congresului Mondial de Poezie de la Craiova.

Fiu al poetului Constantin Preda, autorul duce mai departe o tradiţie a poeziei care a găsit sol fertil în ograda cu metafore a familiei, prelungind, cu încercarea de a lua distanţă de tatăl său, găsindu-şi nota proprie, o meserie-blestem a harului, calvarul frumos de a scrie poezie.

Scriitorul a fost remarcat de Justo Jorge Padrón, unul dintre poeții importanți participanți la Congresul Mondial de Poezie de la Craiova. Până în prezent, a publicat douăsprezece cărți de versuri.

Facebook: Constantin Romulus Preda
Instagram: costipreda
WhatsApp: https://wa.me/c/40726603922

Urmăriți B1TV.ro și pe
`