Cu încă 4 pacienți infectați cu coronavirus care au murit, România ajunge la 1227 decese legate de COVID-19

Publicat: 27 05. 2020, 09:00
Foto: Hepta.ro

Crește bilanțul deceselor pacienților testați pozitiv cu coronavirus în România. Miercuri seară, numărul victimelor a ajuns la 1.227, potrivit datelor transmise de autorități.

UPDATE – 27 mai, ora 20.30 :Alți patru pacienți infectași cu noul coronavirus au decedat, anunță, miercuri seară Grupul de Comunicare Strategică. Este vorba despre persoane cu vârste cuprinse între 51 și 97 de ani. Bilanțul victimelor, la nivel național, a ajuns astfel la 1.227.

Noi decese în rândul pacienților cu COVID-19. Bilanțul victimelor a ajuns la 1.227

A 1224-a victimă este un bărbat în vârstă de 51 de ani din județul Bihor, care a decedat pe 23 mai. Confirmarea infectării sale cu coronavirus a venit pe 26 mai după prelevarea de fragmente necroptice. Pacientul suferea și de miocardoscleroză difuză și hipertensiune arterială (HTA).

A 1225-a victimă este un bărbat în vârstă de 97 de ani din județul Bistrița-Năsăud, testat pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2 pe 14 mai și decedat pe 27 mai. El era diagnosticat și cu hipertensiune arterială.

A 1226-a victimă este un bărbat în vârstă de 62 de ani din județul Vrancea, confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus pe 17 mai. Pacientul suferea și de obezitate, HTA și diabet zaharat de tip II. El a decedat pe 26 mai.

A 1227-a victimă este un bărbat în vârstă de 86 de ani din județul Vrancea. În cazul său, confirmarea contaminării cu SARS-CoV-2 a venit pe 23 mai, acesta fiind diagnosticat și cu insuficiență hepatică, insuficiență renală și tumoră malignă de pancreas. Decesul său a survenit pe 27 mai.

UPDATE – 27 mai, ora 14.40. Grupul de comunicare Strategică anunță, miercuri, că încă patru persoane infectate cu noul coronavirus au decedat. Este vorba despre pacienți cu vârste cuprinse între 57 și 90 de ani. Aceștia erau internați în spitale din județele Suceava și Teleorman. Potrivit autorităților, trei dintre persoanele decedatesufereau de multiple comorbidități. Astfel, bilanțul deceselor cauzate de Covid-19 ajunge la 1.223.

Bilanțul deceselor pe fondul Covid-19 ajunge la 1.223

A 1220- a victimă este o femeie din județul Suceava. Aceasta avea 83 de ani și era pacientă a Centrului de dializă ‘Avitum’. Potrivit autorităților, femeia a fost confirmată cu Covid-19 în data de 9 aprilie și a decedat în 26 mai.Comorbidități: Boala renala cronica stadiul V, dializata. Insuficienta cardiaca clasa III NYHA. BPOC.

A 1221-a victimă este un bărbat de 90 de ani, tot din județul Suceava. El era asistat la un centru social. A fost confirmat cu Covid-19 în data de 30 aprilie și a decedat l data de 26 mai. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, nu avea comorbidități cunoscute.

A 1222-a victimă a Covid-19 este o femeiede 57 de ani din județul Teleorman. Ea a fost internată și depistată cu noul coronavirus în data de 14 mai, iar decesul a fost înregistrat în data de 26 mai.Comorbidități: Boala cardiovasculara. HTA esențiala.

A 1223-a victimă este o femeie de 68 de ani din județul Suceava. Aceasta a murit la data de 26 mai. Ea fusese testată pentru Covid-19, iar testul a fost confirmat pozitiv după o zi de la înregistrarea decesului. Comorbidități: HVC cronica. HTA.

STIREA INIȚIALĂ

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, miercuri dimineață, că încă trei pacienți infectați cu coronavirus au murit în România, astfel că bilanțul total al deceselor legate de COVID-19urcat la 1219. Ultimele victime raportate de autorități proveneau din județele din județele Neamț, Bistrița-Năsăud și Alba, având vârste cuprinse între 60 și 75 de ani.Ar mai fi de menționat că, cu această ocazie, Institutul Național de Sănătate Publică a făcut și o rectificare, notând că decesul 1211 se referă la un bărbat, și nu la o femeie, cum se preciza în informarea inițială. Totul în timp ce, la nivel global, au fost deja confirmate peste 5,6 milioane de îmbolnăviri.

România, 1219 de decese legate de COVID-19

Decesul 1217 se referă la o femeie de 71 de ani, din județul Neamț, care a fost confirmată cu COVID-19 în 14 mai și a murit în 25 mai.Comorbidități: DZ tip II, obezitate, bigeminism ventricular, sepsis cu punct de plecare pulmonar cu pseudomonas aeruginosa.

Victima 1218 este un bărbat de 75 de ani, din județul Bistrița-Năsăud, care a fost diagnosticată cu boala infecțioasă provocată de SARS-CoV-2 în 6 mai. Decesul a fost înregistrat în 25 mai.Comorbidități: angină pectorală de efort, status post bypass aorto-coronarian, insuficiență renală.

Decesul 1219 este cel al unei femei de 60 de ani, din județul Alba. A fost depistată cu infecție cu coronavirus în 9 mai, iar în 27 mai avea să își găsească sfârșitul.Comorbidități: DZ tip II.

Starea de urgență, reintrodusă dacă ritmul de infectare cu coronavirus și presiunea pe spitale vor crește semnificativ

Președintele României, Klaus Iohannis, avertiza recent că starea de urgență ar putea fi reintrodusă dacă presiunea pe spitale și ritmul de infectare „vor creșe semnificativ”. În aceeași zi, el trăgea un semnal de alarmă și sublinia că virusul „este încă printre noi”, reclamând atitudinea anumitor actori din spațiul public, fie ei de pe scena politică sau nu.

„Am reușit, până acum, să controlăm epidemia, iar măsurile pe care le-am luat pe parcursul stării de urgență și-au dovedit eficiența. Au fost două luni foarte grele pentru toți. Ar fi dramatic să le compromitem tocmai acum, când am reușit să facem un pas important pentru a ne relua încet, încet un mod de viață mai apropiat de cel cu care eram obișnuiți. Cred că nimeni nu își mai dorește să reintrăm în starea de urgență, dar vom fi obligați să luăm din nou această decizie în situația în care ritmul de infectare și presiunea pe spitale vor crește semnificativ”, spunea președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului sublinia că, „dinnefericire, au fost în aceste zile și exemple de comportamente în totală contradicție cu normele sanitare pe care trebuie să le respectăm cu toții. Unii au înțeles complet greșit că starea de alertă înseamnă relaxarea totală a măsurilor. Procedând așa, s-au pus atât pe ei, cât și pe ceilalți în pericol. Dragi români, virusul este încă printre noi. Cu cât conștientizăm mai bine că este responsabilitatea fiecăruia să urmeze câteva reguli simple de prevenție, cu atât cresc șansele noastre, ale tuturor, să controlăm și în cele din urmă să stopăm definitiv epidemia. Altfel, există în mod real riscul de a ne confrunta cu o explozie majoră a infectărilor, iar în acest moment trebuie să vă spun că dacă regulile vor fi constant încălcate, ne îndreptăm cu siguranță spre un scenariu în care vom avea noi focare și un nou val de îmbolnăviri”.

„Este foarte grav că unii politicieni încurajează încălcarea legilor și nerespectarea măsurilor de protecție. Sunt aceiași vechi politruci, care au slăbit timp de trei decenii statul român și care, acum, fac tot posibilul pentru ca efortul nostru național să eșueze. Ba mai mult, în vreme ce prioritatea noastră este protejarea cetățeanului și programul economic care să ducă la reconstrucție, prioritatea PSD este în aceste vremuri grele pentru România, culmea, dărâmarea guvernului, așa cum a anunțat cu mândrie liderul acestui partid. Depunerea unei moțiuni de cenzură, în această perioadă, este o dovadă de maximă iresponsabilitate. PSD este preocupat, astfel, doar de ceea ce știe să facă mai bine, de jocuri politice și combinații meschine, cu scopul de a da jos un guvern angrenat într-o bătălie contratimp pentru protejarea vieții și sănătății oamenilor. O criză politică profundă, suprapusă peste o criză sanitară, asta își dorește PSD pentru România. Este aproape de neimaginat cum ar fi arătat țara noastră, în această perioadă, cu un guvern PSD în funcție”, adăuga președintele Klaus Iohannis.