Cu încă 8 pacienți infectați cu coronavirus care au murit, România ajunge la un bilanț total de 1248 de decese legate de COVID-19

Publicat: 29 05. 2020, 09:27
Foto: Hepta - Zuma Press / Marco Alpozzi

Autoritățile anunță noi decese în rândul pacienților români cu COVID-19. Încă opt persoane testate pozitiv pentru infecția cu coronavirus au murit. Astfel, bilanțul deceselor a ajuns la 1.248.

UPDATE 29 MAI – ORA 18.50– Grupul de Comunicare Strategică anunță încă opt decese în rândul pacienților testați pozitiv cu noul coronavirus. Este vorba despre persoane cu vârste cuprinse între 53 și 89 de ani. Bilanțul victimelor, la nivel național, a ajuns astfel la 1.248.

Încă opt decese în rândul paciențșilor cu COVID-19. Bilanțul victimelor, în România, a ajuns la 1.248

A 1241-a victimă este o femeie în vârstă de 87 de ani din județul Sibiu, testată pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus pe 10 aprilie și decedată pe 29 mai. Ea suferea și de boală cardiovasculară, hipertensiune arterială (HTA), boală pulmonară cronică și neoplasm.

A 1242-a victimă este un bărbat în vârstă de 59 de ani, tot din județul Sibiu, confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus pe 27 mai. Pacientul avea multiple comorbidități: boală hepatică, boală cronică neurologică sau neuromusculară, boală renală, boală Hodkin. Decesul său a survenit pe 29 mai.

A 1243-a victimă este o femeie în vârstă de 64 de ani din județul Botoșani, care a primit confirmarea infecției cu SARS-CoV-2 pe 19 mai. Pacienta era diagnosticată și cu insuficiență renală cronică pentru care făcea dializă, insuficiență hepatică, insuficiență cardiacă. Ea a decedat pe 29 mai.

A 1244-a victimă este o femeie în vârstă de 55 de ani din județul Brașov, testată pozitiv pentru COVID-19 în 19 mai și care a decedat pe 28 mai. Ea suferea și de diabet zaharat tip II, HTA std II și obezitate gr. II.

A 1245-a victimă este un bărbat în vârstă de 89 de ani din județul Suceava, care a primit pe 14 mai confirmarea contaminării cu SARS-CoV-2. El era diagnosticat și cu CIC și HTA și a decedat pe 16 mai.

A 1246-a victimă este o femeie în vârstă de 82 de ani din focarul de COVID-19 de la Spitalul din Rădăuți, județul Suceava. Pacienta a fost testată pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus pe 27 mai și a murit o zi mai târziu. Ea suferea și de o afecțiune oncologică și hepatită cronică tip B.

A 1247-a victimă este un bărbat în vârstă de 88 de ani, tot din județul Suceava, confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus pe 19 aprilie. Pacientul avea multiple comorbidități: infarct miocardic în antecedente și insuficiență cardiacă cronică și a decedat pe 28 mai.

A 1248-a victimă esteun bărbat în vârstp de 53 de ani din județul Suceava, testat pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2 pe 19 aprilie. Ea suferea și de obezitate, dislipidemie și diabet zaharat tip II. Decesul său a survenit pe 28 mai.

UPDATE 29 MAI – ORA 11.10 – Grupul de Comunicare Strategică anunță, vineri, decesul a încă două persoane infectate cu noul coronavirus, în țara noastră. Este voeba despre un bărbat și o femeie, de 68 respectiv 54 de ani, din județele Alba și Harghita. Ambii sufereau de multiple comorbidități. Astfel, potrivit autorităților, bilanțul deceselor cauzate de Covid-19 ajunge la 1.240.

Bilanțul deceselor cauzate de Covid-19 ajunge la 1.240

A 1239-a victimă este o femeie în vârstă de 54 de ani din județul Harghita. Aceasta a fost confirmată pozitiv cu Vovid-19 în data de 14 mai, iar decesul a fost înregistrat la data de 28 mai. Femeia suferea de comorbidități recumdiabet zaharat tip II, cardiopatie ischemica cronica, HTA, ciroza hepatica, pneumonie, insuficienta hepatica severa.

A 1240-a victimă este un bărbat de 68 de ani din județul Alba. El a fost diagnosticat cu Covid-19 în data de 28 mai și a murit o zi mai târziu. Bărbatul suferea de comorbidități precum bronhopneumonie, ciroza hepatica toxica, enterocolita cu Clostridium difficile.

STIREA INITIALĂ

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, vineri dimineață, că încă trei pacienți cu coronavirus au murit la nivel național, astfel că România ajunge la un bilanț total de 1238 de decese legate de COVID-19. Datele furnizate de Institutul Național de Sănătate publică arată cu ultimele fatalități prezentate de autorități se referă la victime din Capitală, respectiv din județul Iași.

România, 1229 de decese legate de coronavirus

Decesul 1236 se referă la un bărbat de 62 de ani, din județul Iași, care a fost confirmat cu COVID-19 în 22 mai și a murit în 28 mai.Comorbidități: proces expansiv intracranian, hemiplegie, ciroza hepatica, hepatita virus C.

Decesul 1237 este cel al unei femei de 80 de ani, din București, care a fost depistată cu boala infecțioasă provocată de SARS-CoV-2 în 28 mai. În aceeași zi și-a găsit și sfârșitul.Comorbidități: HTA, cardiomiopatie dilatativa, stenoza aortica, pneumonie bilaterala.

O femeie de 83 de ani, din Capitală, a devenit victima 1238 din România. Diagnosticată cu infecție cu coronavirus în 23 mai, ea a murit în 25 mai.Comorbidități: HTA, cardiopatie ischemica, insuficienta aortica si mitrala, Alzheimer.

O nouă etapă de relaxare a restricțiilor din 1 iunie

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, o nouă etapă de relaxare, ce va intra în vigoare din 1 iunie. La câteva ore distanță, Guvernul Orban avea să publice și lista măsurilor ce urmează să fie implementate de la acel moment.

„Începând din 1 iunie, câteva activități, care până acum au fost interzise, vor redeveni posibile. Astfel, de la 1 iunie, se redeschid terasele. Este însă clar că aici e nevoie de unele măsuri foarte speciale și acestea vor fi comunicate. Mesele vor trebui să fie la cel puțin 2 metri, vor putea să stea maxim patru persoane la o masă și, în acest fel, lucrurile vor fi, zicem noi, sub control.De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici e nevoie de păstrarea distanței de cel puțin 2 metri între scaunele de plajă. Tot de la 1 iunie va fi reluat transportul internațional rutier și feroviar, în condiții de siguranță, de distanțare și de igienă.În ce privește deplasările în afara localității, acestea, de la 1 iunie, vor fi libere, deci nu va mai fi nevoie de declarație când ieșim cu mașina sau cu piciorul, sau cu bicicleta din localitate”, a declarat președintele Iohannis.

Șeful statului a mai precizat că „tot de la 1 iunie vor deveni posibile spectacolele în aer liber, cu un număr de până la maximum 500 de spectatori, însă aceștia vor trebui să fie așezați pe scaune, la distanțele care sunt impuse de regulile de distanțare, cu un control foarte strict la intrare și, evident, cu respectarea tuturor normelor de igienă.În ce privește competițiile sportive avem și aici o veste bună. Se vor putea relua competițiile sportive începând din 1 iunie, dar, atenție, pentru sporturile care se practică afară, în aer liber, și mai puțin sporturi de contact. Competițiile vor fi posibile în aer liber, mai puțin sporturile de contact, și competițiile se vor desfășura în această etapă fără spectatori”.