Cu două medalii olimpice, David Popovici le cere politicienilor săli de sport: „Când e frig, la ‘Lia Manoliu’ se pune un balon în care în trei minute te sufoci”

Cu două medalii olimpice, David Popovici le cere politicienilor săli de sport:  „Când e frig, la 'Lia Manoliu' se pune un balon în care în trei minute te sufoci”
David Popovici, sursă foto: Inquam

David Popovici a declarat, miercuri noaptea, că și-ar dori ca medaliile sale de aur şi bronz cucerite la Jocurile Olimpice de la Paris să aducă mai multe investiţii în săli de sport și a amintit că „sunt promisiuni de atâta timp”.

David Popovici reclamă condițiile în care sportivii români sunt nevoiți să se antreneze

”Asta e medalia, pentru mine simbolizează toate antrenamentele la care mi-aș fi dorit să lipsesc, dar nu am făcut-o. Greutatea ei simbolizează toate sacrificiile pe care eu și apropiații mei le-am făcut să ajungem aici. O țin și o arăt pentru că sunt foarte mândru de ea.

Parisul m-a tratat foarte frumos și chiar dacă cel mai mult am stat în hotel, la bazin, pe drumuri, la încălzire, poate până plec o să apuc și eu să văd Turnul Eiffel, Flacăra Olimpică, să mă bucur puțin, să am timp să sărbătoresc reușitele.

Și eu îi iubesc pe ei (n.r. pe fanii români). Foarte mulți români, extrem de multe steaguri, mi-am auzit numele de peste tot, am auzit România de peste tot, dar sunt conștient că acasă, în fața ecranelor au fost și mai mulți români și, chiar dacă nu ați fost aici, la 50 de metri de mine, v-am simțit și vă mulțumesc pentru toată susținerea, pentru cursele care au fost afișate fie pe stadion, fie în restaurante, am primit tot felul de reacții, sper să fac într-adevăr o diferență, oricât de greu va fi, nu în înotul românesc, ci în sportul românesc, pentru că sportul este cel mai bun ambasador al țării și îmi doresc să fac lucruri mari, chiar dacă lucrurile merg un pic mai greu la noi, o să fac tot posibilul. Asta este o misiune mai importantă decât să înoți două lungimi de bazin sau patru lungimi de bazin.

Nu aș spune că sunt un miracol, dar în condițiile în care i-am întrecut pe britanici, pe americani, pe australieni, care au condiții infinit mai bune decât ale noastre, au bazine să își pună și în cap, au toată infrastructura de care au nevoie, au absolut orice, centre de pregătire, deci în condițiile astea, eu mă antrenez în Lia Manoliu, în același bazin în care am și învățat să înot, de aia sunt așa bronzat cu urmele de ochelari, pentru că înot în aer liber, iar în timpul iernii, când e frig afară, ne antrenăm într-un balon unde, dacă o persoană care nu e obișnuită intră și stă trei minute, simte că se sufocă. În condițiile astea ne antrenăm noi, dar uite că se poate. Suntem puțini cei care excelăm, dar cu condițiile pe care le avem, trebuie să facem ce putem.”

Popovici crede că oamenii obișnuiți pot face lucruri extraordinare

”Oamenii obișnuiți pot face lucruri extraordinare. Nu se va schimba ceva doar dacă vorbim despre asta. Trebuie să se facă presiuni, să le fie adus la cunoștință tuturor celor care se ocupă de așa ceva.

Trebuie să ne punem pe treabă, pentru că avem un campion olimpic din an în paște. Mi-ar plăcea să avem din ce în ce mai multe medalii. Avem o delegație destul de mare la Jocurile Olimpice, dar te uiți la multe alte țări care au mai puțini locuitori decât noi și sunt triplu, cvadruplu, pentru că se investește mai mult în sport, e considerat mai important și nu degeaba sunt și țări mai dezvoltate decât a noastră.

Pentru o Românie mai educată, sănătoasă, trebuie să investim mai mult în sport, ăsta este un mesaj pentru toți politicienii care vorbesc despre asta, dar la un moment dat mesajul se blochează pe undeva. Trebuie să facem ceva, vedeți toate mesajele, toată lumea e fericită, dar hai să ne bucurăm mai des, de ce nu? Hai să avem mai mulți campioni olimpici, mai mulți medaliați, mai mulți finaliști, mai mulți calificați la Jocurile Olimpice”, a spus David Popovici la finalul cursei pentru TVR Sport.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)