Cu ce vaccin au fost imunizați Alexandru Arșinel și soția acestuia
Cunoscutul actor Alexandru Arșinel și soția sa, Marilena, au fost internați în spital ce au fost testați pozitiv pentru coronavirus. Atât actorul în vârstă de 81 de ani, cât și soția sa, au fost vaccinați împotriva bolii COVID-19.
Cu ce ser anti-Covid au fost vaccinați Alexandru Arșinel și soția acestuia
Alexandru Arșinel s-a vaccinat împotriva COVID-19 fără să stea prea mult pe gânduri. Acestuia i-a fost administrată o primă doză din serul de la Pfizer și BioNTech în luna ianuarie, iar în 10 februarie i s-a efectuat și rapelul. Soția sa, alături de care trăiește încă din 1968, a fost la rândul ei vaccinată.
Actorul a confirmat că s-a infectat cu SARS-COV-2 și a precizat că în general nici el și nici soția sa nu se simt bine.
„Da, este adevărat! Nu ne simțim bine, în general, mai ales că am făcut și vaccinul. Asta este! Sunt în spital acum, nu vreau să apară comentarii! Dumneavostră și vreo trei vreți să fiu bine, dar sunt mulți care sunt jigodii ordinare. Nu mai contează nimeni în țara asta! Și soția mea este internată în spital!”, a declarat Alexandru Arșinel, pentru Fanatik.ro, care notează că actorul a ales să se testeze după ce a avut o simptomatologie specifică infecției cu SARS-CoV-2.
Infectarea lui Alexandru Arșinel după ce s-a vaccinat anti-COVID-19 e „un exemplu bun”, spune medicul care îl supraveghează
Cu toate că la prima vedere vestea că marele actor s-a infectat, deși s-a vaccinat, ar fi putut spori nivelul de neîncredere în vaccinare, medicul Adrian Marinescu – cel care îi supraveghează pe artist și pe soția sa – a explicat de ce cazul este „un exemplu bun” pentru a arăta eficiența vaccinării.
„Este o formă ușoară și eu cred că este un exemplu bun, pe care putem să îl generalizăm și să spunem că vaccinul mă protejează, în primul rând, de a face o formă de boală, care să-mi pună viața în pericol. Acest caz nu ar trebui să stârnească deloc neîncredere, pentru că facem diferența între infecție și boală. O să spunem în felul următor: Chiar dacă prin vaccinare probabilitatea de a mă infecta este (în mod clar și dovedit!) mai mică, se poate întâmpla să fac boala. Dar voi face o formă ușoară, nu voi ajunge la complicații și nu îmi voi pune viața în pericol. Este ceea ce reprezintă obiectivul principal, în special pentru persoanele vulnerabile (și aici mă refer la vârstă și la cei cu afecțiuni cronice): Repet, vaccinul mă protejează și nu fac o boală cu formă complicată, care să ajungă să fie cu o evoluție imprevizibilă”, a declarat medicul Adrian Marinescu.
Valeriu Gheorghiță: Sunt persoane vulnerabile care nu întotdeauna dezvoltă un nivel suficient al anticorpilor
Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a vorbit în conferința de presă de marți despre cazul actorului Alexandru Arșinel, care a fost spitalizat după ce s-a infectat cu coronavirus, deși este vaccinat. Gheorghiță explică faptul că astfel de situații pot apărea pentru există persoane vulnerabile în fața infecției care nu dezvoltă un nivel suficient de anticorpi. De asemenea, amintește medicul militar, vaccinarea nu protejează neapărat în fața infectării, însă oferă protecție față de formele grave ale COVID-19.
„Sunt persoane vulnerabile care nu întotdeauna dezvoltă un nivel suficient al anticorpilor pentru a nu se infecta”, a explicat Valeriu Gheorghiță.
Referindu-se la persoanele care se infectează cu coronavirus după ce s-au vaccinat cu ambele doze, Gheorghiță a precizat: „Chiar și în acele cazuri vaccinarea protejează împotriva unei forma grave, a complicațiilor și a riscului de deces”.