Cu ce-ți poți umple timpul în zilele caniculare din această vară

Cu ce-ți poți umple timpul în zilele caniculare din această vară

Când vine un val de căldură, posibilitățile de petrecere a timpului liber sunt limitate. Să ieși afară ca să faci sport este pe cât de incomod, pe atât de periculos. Sunt, totuși, destule soluții de alungare a plictiselii în zilele caniculare.

Iată câteva idei de activități prin care îți poți umple timpul liber profitând din plin de vară:

Organizează o bătaie cu baloane umplute cu apă

Baloanele de apă nu sunt doar pentru copii. O bătaie cu astfel de baloane reprezintă o distracție grozavă și pentru adulți, în zilele toride. Pentru un plus de distracție, încearcă să aduni vecinii în fața blocului și va ieși pe petrecere pe cinste, la finalul căreia toți veți exclama că vara este cel mai minunat anotimp.

Vizitează o galerie de artă

În majoritatea orașelor există cel puțin un muzeu sau o galerie de artă dotate cu aer condiționat. În cazul în care o galerie de artă nu este suficient de interesantă pentru tine, poți alege grădina zoologică sau grădina botanică, care au spații închise răcoroase și alei cu umbră.

Bagă-te la un maraton de film

Gândește-te la filmele pe care nu le-ai văzut sau pe care ți-ar plăcea să le revezi. O zi în care este prea cald ca să stai afară poate fi petrecută în fața televizorului sau a laptopului, cu draperiile trase și cu ceva răcoritor pe masă. Ca alternativă, când se înserează, poți amenaja un cinematograf în aer, la care să îți inviți prietenii.

Mergi la o plimbare

Plimbarea este gratuită, iar mersul în natură este eliberator. În Japonia, au ceva numit Shinrin-yoku, care este o plimbare rapidă în pădure. De câte ori ai timp liber, încearcă această metodă care te încarcă cu energie pozitivă. Îndreaptă-te spre un parc național sau spre cea mai apropiată pădure și beneficiază de un obicei sănătos, bucurându-te de răcoarea naturală.

Colecționează obiecte din natură

Cauți ceva de făcut prin care să scapi de căldură și să ai și un obiectiv complementar? Atunci când te plimbi în pădure, adună flori, ramuri de copaci, pietre cu forme interesante și conuri de brad. Îți poți decora casa cu ele, sau poți completa o colecție, într-un loc special amenajat.

Mergi la mare

Dacă ai posibilitatea, îndreaptă-te spre mare dis-de-dimineață în ziua în care se anunță căldura cea mai mare. Pe lângă faptul că poți sta toată ziua în apă, te poți antrena în construirea unui castel de nisip impresionant. Știm, se presupune că este o activitate pentru copii, însă construcțiile din nisip sunt și pentru adulți. Ba chiar există concursuri internaționale cu această tematică.

Fă-ți siesta

Când este prea cald să faci ceva, trage un pui de somn în aer liber, la umbră, sau într-un interior răcoros. Culturile din regiunile cu climă caldă au îmbrățișat tradiția perioadei de odihnă de după-amiază de secole. Au numit-o „siesta”. Odihna te reîmprospătează. Dacă nu te ia somnul, pur și simplu relaxează-te. Te poți distra pe un site beneficiind de oferte precum Mr Bit primă.

Parcurge arhiva foto personală

Fă-ți o limonadă răcoritoare, conectează la calculator memoria externă și ia la rând folderele cu fotografii din vacanțe. Timpul va trece într-un mod foarte plăcut. Vei evita căldura și, în același timp, vei rememora unele dintre cele mai frumoase momente din viață. Cu siguranță, vei dori să planifici următoarea vacanță, prilej cu care e posibil să găsești niște reduceri la care nici nu te-ai fi așteptat.

Fă experimente cu apă

Experimentele cu apă sunt distractive. De exemplu, amestecă uleiul cu gheața colorată și vezi ce iese. Rezultatul te va impresiona. De asemenea, crearea de bile de gheață cu ajutorul baloanelor este o activitate amuzantă, pentru adulți și pentru copii. Există o mulțime de lucruri interesante pe care le poți face într-o zi fierbinte de vară. Important este să îți folosești imaginația și să te distrezi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`