Cu ce pensie a rămas un pensionar, după ce a primit decizia de recalculare. Are un stagiu contributiv de numai 16 ani și unul necontributiv de 7 ani

Cu ce pensie a rămas un pensionar, după ce a primit decizia de recalculare. Are un stagiu contributiv de numai 16 ani și unul necontributiv de 7 ani
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

După recalcularea pensiilor, seniorii au luat cu asalt Casele de Pensii pentru a cere explicații în privința deciziei pe careau primit-o.

În timp ce pe unii îi supără creșterile primite, alții se plâng că au pierdut din bani. Totodată, noua formulă de calcul dă mari bătăi de cap pensionarilor pentru că mulți nu o înțeleg.

Ce vechime a avut pensionarul

Iată ce pensie primește acum un român, dacă a lucrat 16 ani cu carte de muncă și 7 ani fără.

Mai exact, pe decizie avea 24 de ani, 7 luni și 27 de zile de muncă, din care 16 ani, o lună și 29 de zile a avut stagiu contributiv, iar 7 ani și 6 luni a avut stagiu necontributiv, informează Cancan.

Sursa foto: Cancan

Ce pensie a avut înainte și la cât a ajuns acum

Astfel, acesta nu primește puncte bonus, ceea ce înseamnă că la recalculare i se iau în calcul numai cele 26 de puncte contributive, care se înmulțesc cu valoarea punctului de pensie de 81 lei. Ceea ce înseamnă că în urma recalculării a rămas cu o pensie de 2.142 de lei. Pensionarul avea înainte de recalculare o pensie de 4.200 de lei.  Însă, el va continua să primească pensia pe care o avea înainte.

Amintim că ministrul Muncii a transmis că în cazul în care recalcularea pensiei rezultă într-o valoare mai mică decât cea actuală, pensionarii vor continua să primească pensia în plată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`