Cu ce gânduri și speranțe au mers românii la vot: „Să ne asculte, să nu ne mai păcălească aşa pe faţă!”. Mesajul lui nea Gică (102 ani)

Cu ce gânduri și speranțe au mers românii la vot: „Să ne asculte, să nu ne mai păcălească aşa pe faţă!”. Mesajul lui nea Gică (102 ani)
Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Românii își aleg azi, 9 iunie, conducerea locală și reprezentanții în Parlamentul European. Sunt peste 200.000 de candidați la locale, iar pentru un loc de europarlamentar se bat 14 candidați. O altă particularitate este că la aceste alegeri peste un milion de tineri vor vota pentru prima dată.

Cu ce gânduri au mers românii la urne

„Am votat foarte convins, am votat cu multă încredere și cu mulțumire. Doresc o schimbare și știți cum este”, a spus Marius, care a venit din Marea Britanie.

„Azi am votat pentru schimbare. Mi-aș dori ca votul meu să conteze. Am venit din Belgia special”, a spus un alt alegător, pentru Observator News.

Oamenii au ieșit la vot cu speranța să fie auziți de politicieni.

„Pentru tineret în primul rând, pentru a avea parcuri mai bune, drumuri mai bune, pentru copiii noștri”, a afirmat un alt alegător.

Iar un tânăr a susținut: „Să ne asculte, să fie cu cetăţenii, să nu ne mai păcălească aşa pe faţă, să fie pro UE, nu contra UE”.

Peste un milion de tineri votează azi, pentru prima dată.

„Votez pentru prima oară! Un candidat căruia îi pasă de incălzirea climatică, de echitate şi justiţie socială”, a spus unul dintre ei.

Iar un altul a cerut: „Dezvoltare pe parte de şcoli, infrastructură în oraş, transport în comun, efectiv să se vadă că se duc banii în ceva palpabil, nu chestii scrise pe hârtie”.

La vot, la 102 ani

Prezența la vot nu e mare, dar pentru unii ziua alegerilor e chiar una de sărbătoare. E și cazul lui nea Gică, în vârstă de 102 ani. El și-a pus hainele de duminică şi a plecat la secţia de votare.

„Eu mă pricep la toate! Am votat pentru binele ţării! Să fii om cinstit! Să nu faci aere în lături!”, a spus nea Gică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:58 - George Stângă (PNL), despre inundațiile din Galați: Zona nu este la primul eveniment de acest fel. Cei responsabili nu au învățat nimic. Prefectura și Consiliul Județean au dat dovadă de un amatorism ieșit din comun (VIDEO)
20:32 - România, victorie dramatică împotriva Chinei în Cupa Davis. Cezar Crețu a adus punctul decisiv, după un nou succes în trei seturi
20:14 - Cutremur sâmbătă în România
19:57 - Patriarhul Daniel lansează un „apel la solidaritate cu persoanele grav afectate de inundații”: „Clericii și credincioșii sunt încurajați să contribuie activ la ajutorarea acestora”
19:33 - Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, împreună în zonele afectate de inundațiile din estul țării. Liderii PSD și PNL ar urma să rămână acolo peste noapte
19:14 - Rusia amenință că va transforma Kievul într-un „uriaș punct topit”. Dmitri Medvedev îi critică pe „pompoșii imbecili anglo-saxoni”
18:53 - O fetiță de 3 luni a murit într-un incendiu. Bunica ei a fost rănită grav în încercarea de a-și salva nepoatele
18:33 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 15 – 21 septembrie 2024. O eclipsă care ne arată că totul se întâmplă în avantajul nostru (VIDEO)
17:17 - Marcel Ciolacu, la Slobozia Conachi: Prioritatea este salvarea de vieți omenești. Avem toată logistica necesară pentru a interveni rapid / Este în votul interministerial tot ce înseamnă alimente, pături, containere de dormit (VIDEO)
16:54 - Mircea Fechet, la Slobozia Conachi: Inundațiile nu pot fi evitate, însă putem limita pagubele / Cu astfel de fenomene de ne vom întâlni tot mai des și la o intensitate din ce în ce mai mare. N-ar fi trebuit să se întâmple decât o dată la 100 de ani (VIDEO)