Cu cât se vor scumpi abonamentele la sala de fitness, după creșterea TVA-ului de la 5 la 19%

Cu cât se vor scumpi abonamentele la sala de fitness, după creșterea TVA-ului de la 5 la 19%
Sursa foto: Freepik.com

Vești proaste pentru sportivi la început de an. Abonamentele la sălile de fitness vor fi mai scumpe în 2024, după creșterea TVA-ului de la 5 la 19%. Unele persoane se gândesc deja la alte alternative mai puțin costisitoare, printre care mișcarea acasă sau în parc.

Cu cât se vor scumpi abonamentele la sala de fitness

Anul acesta, TVA-ul a crescut de la 5 la 19% pentru sălile de fitness, motiv pentru care prețurile abonamentelor vor fi mai mari.

Un abonament care costa 190 de lei înainte de majorarea TVA-ului va costa cu 30 de lei mai mult, după majorare. Pentru un abonament de un an, care costa 1.400 de lei, românii vor plăti 1.610 lei, cu 210 lei mai mult.

Anul 2024 continuă să fie dificil pentru cei care vor să facă sport, pentru că angajații vor primi mai puține abonamente la sală decontate de angajatori.

„Într-un final sunt costurile statului, când se produce riscul de îmbolnăvire, mult mai ridicate decât acciza pe care noi încercăm să o colectăm acum. Este o problemă de sănătate a oamenilor”, a declarat Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, potrivit spynews.ro.

România este pe ultimul loc în UE la procentul persoanelor care fac sport măcar o dată pe săptămână, cu doar 6% din populație.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`