Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat, marți, la emisiunea „Sub semnul întrebării” difuzată de B1 TV, vizavi de imaginile cu Emil Boc dezbrăcat, că mai grav decât gestul celor doi moderatori ai emisiunii „Un show păcătos” este comportamentul lui Crin Antonescu, care a intervenit în cadrul show-ului.
Acesta a explicat că liderul PNL ar fi trebuit să refuze orice fel de comentariu și să închidă telefonul, acesta fiind un tip de comportament corect.
„Faptul că, spre stupoarea mea, Crin Antonescu acceptă să comenteze așa ceva. Eu am primit telefon de la producătorii acestei emisiuni, am spus că nu am ce căuta în emisiunea respectivă. Președintele PNL, candidat la președinție, acceptă această invitație și mai mult reacția absolută normală ar fi fost să zică încetați în această secundă și să închidă telefonul, nu să comenteze și să facă bancuri. Este o suprimare completă a discernământului acestui om politic. Este absolut dezolant pentru întreaga clasă politică să vedem acest comportament, este mai grav decât au făcut inșii aceia doi„, a spus CTP.
Cât priveşte întâmplarea în sine, ziaristul susţine că nu este decât o involuție logică a presei din România, ținând cont de felul în care aceasta s-a prezentat în ultimii zece ani.
„Ce s-a întâmplat în emisiunea de la Antena 1 este o consecință logică a degradării presei din ultimul deceniu. Nu mă miră, să nu credeți că ăsta este nivelul cel mai de jos. Dacă asta a fost filmare din spate, următoarea va fi din față, nu am nicio îndoială. Acești indivizi care se numesc jurnaliști, o calitate care a ajuns pentru un intelectual o înjosire, să se numească jurnalist„, consideră Cristian Tudor Popescu.
Jurnalistul a mai explicat că acest eveniment nu este scuzabil din perspectiva libertății presei și i-a catalogat pe cei care argumentează că vestiarul ar fi fost un loc public drept „niște cretini”.
„Cei doi din emisiunea de ieri se vor lega acum probabil de gât cu crucea libertății jurnalistice, vor spune că era necesar să dea această informație, pentru a ajunge la cititori în numele libertății. Dacă obții un asemenea film, care a fost făcut în mod evident pentru a fi difuzat, gestul normal al acestor jurnaliști era să-i dea telefon lui Emil Boc și să-i zică de film. Asta era atitudinea normală, nu să expună persoana. Cum să fie spațiul public, sunt niște cretini! Cum să fie spațiu public un vestiar public când el este pentru bărbați și pentru femei, este un spațiu privat care a fost violat în felul acesta. Este o încălcare grosolană a celor mai elementare reguli jurnalistice„, a încheiat Cristian Tudor Popescu.