CTP, despre fuga lui Cătălin Cherecheș: „În care Schengen vrem să tot intrăm?”

CTP, despre fuga lui Cătălin Cherecheș: „În care Schengen vrem să tot intrăm?”
Sursa Foto. Captură Video

Jurnalistul a precizat că lunga listă de fugari care au reușit să evite executarea pedepselor părăsind ilegal țara indică problemele cu care se confruntă Spațiul Schengen:

Critici dure lansate de CTP

„Care Schengen? În care Schengen vrem să tot intrăm, de vreme ce primarul Cherechereș este a nu mai știu câta persoană condamnată sau condamnabilă la ani de pușcărie cu executare care se ușchește din țară trecând prin frontierele României ca prin turnicheții de la supermarket?”, a scris C.T. Popescu, într-o postare pe Facebook.

Poliția de Frontieră a precizat sâmbătă că edilul, care se afla sub control judiciar și nu avea voie să părăsească țara, a ieșit din țară cu un taxi şi că se afla pe locul din dreapta şoferului. El a reușit să-i păcălească pe vameși, atât pe cel român, cât și pe cel maghiar, prezentând un act de identitate al unei rude, cu care semăna foarte mult.

Chestorul Victor Ivașcu, șeful Poliției de Frontieră a spus că a fost demarată o cercetare disciplinară, care-l vizează pe vameșul român. „Are o experienţă foarte bună, 21 de ani de experienţă, cu multe depistări şi multe realizări”, a spus acesta.

„Dacă poliţistul de frontieră ar fi avut dubii privind identitatea, aşa cum credem că ar fi trebuit, era trecut în linia a doua de control şi acolo era stabilită identitatea. Desigur că în fiecare punct de trecere a frontierei există linia a doua de control şi sunt aceste mijloace la dispoziţie. (…) Problema este că persoana căutată nu a venit sub numele Cherecheş Cătălin, a venit cu un alt document şi în acel document era numele unei persoane asupra căreia nu exista niciun consemn”, a declarat Victor Ivașcu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`