CSM sesizează Inspecția Judiciară pentru a verifica posibilele abateri disciplinare ale unor judecători ICCJ

CSM sesizează Inspecția Judiciară pentru a verifica posibilele abateri disciplinare ale unor judecători ICCJ
Foto: ctya.org

Președintele CSM, Horațius Dumbravă, a sesizat Inspecția Judiciară de pe lângă Plenul Consiliului pentru a verifica posibilele abateri disciplinare ale unor judecători ÎCCJ, în acest dosar fiind vizați magistrații Gabriela Bârsan și Iuliana Pușoiu.

Urmare a recentelor materiale de presă în legătură cu cercetarea declanșată de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru presupuse fapte de corupţie săvârşite de judecător Gabriela Bârsan și judecător Iuliana Puşoiu, ambele din cadrul ICCJ, președintele CSM, judecător Horațius Dumbravă a sesizat Inspecția Judiciară de pe lângă Plenul Consiliului, în vederea efectuării de verificări privind posibilele abateri disciplinare sau încălcări ale Codului Deontologic săvârșite de unii judecători ai ICCJ”, se arată într-un comunicat al Consiliului Superior al Magistraturii, citat de Mediafax.

Instituția precizează că scopul urmărit în acest demers este respectarea cadrului legal și procedural în vigoare, precum și a condițiilor de securitate impuse de această activitate.

„CSM va manifesta determinare și fermitate în a verifica și identifica orice formă de manifestare neconformă statutului de magistrat și deontologiei profesionale”, se arată în comunicat.

Judecătoarele Gabriela Bârsan şi Iuliana Puşoiu, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi avocata Claudia Silinescu Gherbovan au fost audiate, vineri, la DNA.

Iuliana Puşoiu, de la Secţia de Contencios Administrativ a ICCJ, a fost pusă oficial sub acuzaţie pentru infracţiunea de trafic de influenţă, după ce ar fi primit o serie de bunuri și beneficii în schimbul intervenției sale pentru obținerea unei decizii favorabile pentru un om de afaceri.

Totodată, avocata Claudia Silinescu Gherbovan a fost pusă oficial sub acuzaţie, pentru infracţiunea de cumpărare de influenţă.

Judecătorii Corina Corbu şi Niculae Măniguţiu de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sunt vizaţi în ancheta procurorilor anticorupţie referitoare la fapte de corupţie în legătură cu dosare aflate pe rolul Secţiei de Contencios Administrativ a ICCJ.

CSM a dispus verificarea judecătorilor

Embed: " />

Urmăriți B1TV.ro și pe
`