CSM i-a trimis președintelui Klaus Iohannis avizele pentru numirile șefilor Parchetului General, DNA şi DIICOT

CSM i-a trimis președintelui Klaus Iohannis avizele pentru numirile șefilor Parchetului General, DNA şi DIICOT

Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) i-a trimis, vineri, preşedintelui Klaus Iohannis propunerile ministrului Justiţiei privind numirile la şefia Parchetului General, DNA şi DIICOT, împreună cu avizele primite, potrivit unui comunicat de presă al CSM.

Astfel, Gabriela Scutea şi Giorgiana Hosu, propuse la conducerea Parchetului General şi a DIICOT, au primit avize negative, în timp ce Crin Bologa, propus pentru funcția de procuror-șef DNA a fost avizat pozitiv.

”Biroul de Informare Publică și Relații cu Mass Media din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii este abilitat să aducă la cunoștință publică următoarele:
Astăzi, 14 februarie 2020, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, în temeiul art. 40 alin. 2 lit. a) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, a înaintat Preşedintelui României propunerile ministrului justiţiei pentru numirea în funcţiile de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, împreună cu hotărârile secţiei prin care s-au acordat următoarele avize: pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – aviz negativ; pentru funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție – aviz pozitiv; pentru funcția de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – aviz negativ”, se arată în comunicatul de presă al CSM.

Potrivit procedurii, Consiliul Superior al Magistraturii acordă un aviz consultativ în cazul propunerilor făcute de ministrul Justiției pentru șefia Parchetelor. După obţinerea acestuia, propunerile sunt înaintate șefului statului în vederea numirii noilor şefi ai PG, DNA şi DIICOT.

Ministerul Justiției a anunțat luni numirile în funcțiile de conducere vacante din Parchetul General, DIICOT sau DNA.

Astfel, Bogdan Licu va păstra poziția de prim-adjunct al procurorului general. Din această postură, acesta a condus ca interimar Parchetul General după pensionarea lui Augustin Lazăr, dar nu a candidat în concursul pentru numirea noului procuror general preferând să rămână numărul 2.

De asemenea, în interiorul Parchetului General au mai fost numiți Maria Magdalena Militaru drept adjunct al Procurorului General, Adriana Denisa Cristodor drept Procuror şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică și Cătălin Ranco Pițu drept Procuror Şef al Secţiei parchetelor militare.

Numiri au fost făcute și în interiorul DNA și DIICOT. Astfel adjunct al procurorului șef DNA va fi Oana Daniela Pâțu, iar adjunct al procurorului șef DIICOT va fi Mădălina Scarlat.

La DIICOT a candidat și Oana Schmidt Hăineală, care însă a pierdut competiția și nu va mai păstra vreo funcție de conducere.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`