CSM amână luarea unei decizii în cazul fotografiilor în care Alina Bica apare alături de Elena Udrea

CSM amână luarea unei decizii în cazul fotografiilor în care Alina Bica apare alături de Elena Udrea
Foto: evz.ro

Secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat luarea unei decizii în cazul raportului Inspecţiei Judiciare privitor la încălcarea Codului deontologic de către Alina Bica, referitor la plimbarea la Paris, alături de Elena Udrea.

Decizia de amânare a fost luată pentru ca să i se aducă la cunoștință fostei șefe DIICOT raportul Inspecției Juridice și pentru a avea posibilitatea de a-și prezenta apărarea, au declarat surse CSM pentru Mediafax.

Inspecţia Judiciară a stabilit că Alina Bica a încălcat normele Codului deontologic al magistraţilor, decizia fiind luată după ce au fost analizate fotografiile în care Bica apare alături de Elena Udrea, în vacanţă la Paris.

Oficiali din cadrul Inspecţiei Judiciare au precizat că Alina Bica a încălcat normele înscrise în Codul deontologic al judecătorilor şi al procurorilor, potrivit căruia magistraţii trebuie să se abţină de la orice comportament, act sau manifestare de natură să afecteze încrederea în imparţialitatea lor.

În 15 decembrie 2014, Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru că, în calitate de reprezentant al Ministerului Justiţiei la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, împreună cu ceilalţi membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, ar fi aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, în 2011, despăgubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`