CSM a propus eliberarea din funcție a unui judecător cercetat în dosarul ”Prostituție cu eleve”, care nu îndeplinește condiția de bună reputație

CSM a propus eliberarea din funcție a unui judecător cercetat în dosarul ”Prostituție cu eleve”, care nu îndeplinește condiția de bună reputație
Foto: eurojust.ro

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a propus eliberarea din funcție a judecătorului Aurelian Nicolae Tomuș, cercetat de DIICOT Timișoara în dosarul ”Prostituție cu eleve”, după ce a constatat marți neîndeplinită condiția de bună reputație în cazul acestuia. Judecătorul a fost suspendat din funcție de către CSM până la finalizarea procedurii de verificare și constatare a îndeplinirii condiției de bună reputație.

Judecătorul Aurelian Nicolae Tomuș este cercetat de DIICOT sub control judiciar pentru șantaj și folosirea serviciilor unei persoane exploatate.

„Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat neîndeplinită condiția de bună reputație de către domnul Aurelian Nicolae Tomuș, judecător în cadrul Judecătoriei Timișoara și, pe cale de consecință, a propus eliberarea din funcția de judecător a acestuia, în temeiul dispozițiilor art.65 alin.1 lit. i din Legea 303/ 2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată cu modificările și completările ulterioare”, se arată într-un comunicat al CSM citat de Agerpres.

Hotărârea Secției poate fi contestată la plenul CSM în termen de 15 zile de la comunicare, iar decizia plenului poate fi atacată cu recurs la Secția de contencios-administrativ a Înaltei Curți de Casație și Justiție, în același termen. Hotărârea instanței este irevocabilă.

DNA precizează că hotărârea irevocabilă prin care se constată neîndeplinirea condiției de bună reputație se comunică Președinției, în vederea emiterii decretului de eliberare din funcție.
Hotărârea Secției a fost luată în temeiul dispozițiilor art. 76 alin 4 din Legea 317/ 2004 privind CSM, conform cărora ”pe parcursul procedurii de verificare și constatare a îndeplinirii condiției de bună reputație, secția corespunzătoare a Consiliului Superior al Magistraturii, din oficiu sau la propunerea inspectorului judiciar, poate dispune suspendarea din funcție a magistratului, până la finalizarea procedurii, dacă exercitarea în continuare a funcției ar putea afecta desfășurarea cu imparțialitate a procedurilor de verificare sau dacă aceste proceduri sunt de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiției”.

În luna iunie, s-au făcut mai multe rețineri de către DIICOT Timișoara în dosarul de trafic de persoane în care au fost identificate peste 25 de victime minore, iar alte persoane au fost puse sub control judiciar.

Printre cei reținuți au fost liderul grupării — Paul Mînzu, Ovidiu Torj — fostul soț al Brigittei Năstase, actuala soție a lui Ilie Năstase, dar și polițistul Ovidiu Gîțan de la Secția nr. 1 Timișoara. Printre cele șapte persoane cercetate sub control judiciar se află judecătorul Nicolae Aurel Tomuș de la Judecătoria Timișoara și DJ Gino Manzotti de la DJ Project. Suspecții, susțin anchetatorii, plasau tinere, unele minore, unor clienți dispuși să plătească pentru a întreține relații sexuale cu acestea.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`