CSM a dispus controale la Parchete pentru a verifica cum a scăpat Bercea Mondial de 26 de procese

CSM a dispus controale la Parchete pentru a verifica cum a scăpat Bercea Mondial de 26 de procese

Consiliul Superior al Magistraturii a dispus controale la Parchete în dosarele lui Bercea Mondial. CSM vrea să verifice cum de interlopul a reuşit să scape de 26 de cauze prin retragerea plângerilor sau prin neînceperea urmăririi penale.

„Nu au fost 100 de dosare, așa cum s-a discutat săptămâna trecută. Au fost 28 de cauze înregistrate la parchetul curtii de apel și unitățile arondate, din 2006 la zi. Dintre acestea, 2 au fost soluționate cu rechizitoriu, celelalte au fost soluționate prin neînceperea urmăririi penale. Am cerut să fie verificate aceste cauze la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, să se aibă în vedere măsurile avute în vedere de procurori, termenele în efectuarea urmăririi penale”, a declarat vicepreședintele CSM, Gheorghe Muscalu.

Potrivit acestuia, dosarele lui Bercea Mondial privesc infracțiuni de corupție, dare de mită, violență, înșelăciuni, loviri între rude, furt, spălare a banilor.

„Noi verificăm din punct de vedere procedural, dacă procurorii au respectat întru totul dispozițiile”, a mai spus Muscalu.

După ce va obţine datele, Consiliul va înainta documentele Inspecţiei Judiciare.

De exemplu, în şedinţă a Consiliului de pe 09 iulie 2014, Secţia pentru procurori a solicitat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova să verifice și să comunice într-o săptămână evidenţa dosarelor în care au fost efectuate cercetări faţă de Sandu Anghel. Practic toate soluţionate de către această unitate dar şi de parchetele din subordine, adică la cele din judeţele Dolj, Olt şi Gorj. CSM a cerut evidenţele anchetelor şi soluţiile începute încă din anul 2006 până în prezent.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`