CSM a avizat reținerea și arestarea preventivă a judecătoarei Veronica Cîrstoiu, acuzată că a luat mită 1 milion de euro

CSM a avizat reținerea și arestarea preventivă a judecătoarei Veronica Cîrstoiu, acuzată că a luat mită 1 milion de euro
Foto: revista22.ro

Consiliul Superior al Magistraturii a avizat reținerea şi arestarea preventivă a judecătoarei Veronica Cîrstoiu pentru complicitate la trafic de influență și luare de mită, informează site-ul instituției.

Direcția Națională Anticorupție a cerut, vineri, arestarea magistratei Veronica Cîrstoiu, judecător în cadrul Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I penală, sub acuzația de luare de mită în cuantum de un milion de euro.

Procurorii DNA efectuează cercetări penale pe numele judecătoarei Cîrstoiu Veronica – acuzată de luare de mită și trafic de influență – și pe numele fiului acesteia, Cergan Florin – acuzat de complicitate la trafic de influență.

Potrivit procurorilor, mai multe persoane interesate în soluționarea favorabilă a unor dosare penale, aflate pe rolul instanțelor de judecată, prin intermediar, au remis, în mai multe tranșe, sume de bani în cuantum de peste 1.000.000 euro în scopul obținerii unor soluții favorabile în cauze penale.

Fiul acesteia, Cergan Florin, a fost deja reținut în urma unui flagrant și urmează să fie prezentat în justiție cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`