CSAT a aprobat Planul de înzestrare a Armatei 2017-2026

CSAT a aprobat Planul de înzestrare a Armatei 2017-2026
Foto: presidency.ro

Consiliul Suprem de Apărare a Țării, întrunit marți, a aprobat Planul de înzestrare a Armatei României 2017-2026.

Acesta fusese retras de pe Ordinea de zi a ședinței din 4 iulie a Consiliului deoarece nu respecta angajamentul asumat de România de a aloca 2% din PIB pentru Apărare.

”Forma revizuită a acestui Plan, care respectă implementarea acestui acord, i-a fost prezentată Președintelui României de către ministrul apărării naționale, în cadrul întrevederii din data de 26 iulie a.c.

Programele de înzestrare reprezintă totalitatea activităților derulate pentru dotarea Armatei României cu tipuri de armament, tehnică de luptă şi echipamente militare, fundamentate pe baza aprobării Consiliului de Supraveghere a Cerințelor şi care cuprind derularea procedurii de achiziţie, livrare, testare şi intrare în dotare a produselor planificate, în cantitățile necesare şi la cerinţele calitative solicitate”, se arată într-un comunicat al Administrației prezidențiale.

Aceasta amintește că în luna mai parlamentarii au adoptat inițierea procedurilor de atribuire a contractelor aferente pentru opt programe de înzestrare, care depășesc 100 de milioane de euro fiecare.

”Pentru realizarea acestor Programe de înzestrare, cu fonduri multianuale planificate în valoare de 9,8 miliarde euro, se va avea în vedere implicarea industriei naționale de apărare, care trebuie să își modernizeze și să își dezvolte capacități militare de producție adecvate.

Armata României trebuie să beneficieze de alocare coerentă și susținută a resurselor întrucât subfinanțarea în Apărare ar afecta într-un mod grav îndeplinirea misiunilor de bază și capacitatea operațională a Armatei noastre”, se mai arată în comunicat

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
15:02 - Andrei Caramitru spune că birocrații sunt asistații social moderni: „Îi pui în birouri să frece hârtii, să producă reguli și dosare cu șină”
14:59 - Ministrul Energiei, despre preluarea E.ON de către MVM: “Această tranzacție nu este finalizată până când statul român nu o aprobă. Până la o eventuală decizie, toți clienții rămân clienții E.ON, nimic nu se schimbă pentru ei” (VIDEO)
14:49 - Premieră în România. Primul oraș care ar putea interzice fumatul în parcuri și locurile de joacă
14:36 - Sebastian Burduja, detalii despre plafonarea prețurilor la gaze și la energie: „Vom stabili exact formula finală până la 1 februarie”
14:34 - Tulcea: Noi informații în cazul adolescenților găsiți morți împreună. Cei doi nu s-ar fi sinucis
14:26 - Sebastian Burduja: Avem 280 de oameni cu totul. Cel mult 20% dintre aceștia nu vor mai lucra în Ministerul Energiei. Atât timp cât situația fiscal-bugetară a României e una complicată, este o chestiune corectă (VIDEO)
14:23 - Zeci de bugetari vor fi concediați. Au fost sfătuiți să se angajeze la privat
14:01 - Conductor de tren reținut după ce a condus noaptea băut și cu luminile stinse / Acesta a provocat un accident cu 3 răniți
13:58 - Ce presupune noua înșelătorie „Schema 1800”. Sfaturile specialiștilor
13:30 - 2024 a fost cel mai cald an din istoria măsurătorilor din România. Temperatua medie globală a depășit cu 1,5 grade nivelul preindustrial