Criza din IT provocată de Crowdstrike nu s-a terminat. Mii de pasageri sunt blocați pe aeroporturile din SUA

Criza din IT provocată de Crowdstrike nu s-a terminat. Mii de pasageri sunt blocați pe aeroporturile din SUA
captura Twitter

Criza din IT provocată de Crowstrike, care a aflectat companiile din toată lumea, nu s-a terminat și efectele încă se resimt.

SUA este încă afectată de criza Crowdstrike

În SUA, în ziua de duminică, 21 iulie, au fost anulate 1.500 de zboruri, iar pasagerii sunt încă blocați pe unele aeroporturi care speră că se vor urca în următorul avion și vor ajunge la destinație, conform știrileprotv.

Pana din IT a avut loc chiar înainte de cel mai aglomerat weekend din sezonul estival, iar 90% din zboruri erau rezervate. Unii pasageri nu au fost prea norocoși și nu au mai reușit să prindă locuri la cursele care au reușit totuși să decoleze.

Companiile aeriene nu au reușit să recupereze bazele de date care au fost avariate sever de către defecțiunea sistemelor Microsoft, iar specialiștii spun că probleme se vor rezolva abia în câteva săptămâni.

Criza de IT care a afectat toată lumea

Crowdstrike este compania care este responsabilă de haosul din toată lumea. Chiar dacă a rezolvat problema la câteva ore după producere, efectele nu au mai putut fi oprite.

„Vinovatul este cu siguranță compania CrowdStrike. Cu alte cuvinte, mă aștept ca toate companiile afectate să ia măsuri împotriva CrowdStrike și să ceară compensații. Iar pagubele sunt imense”, a spus un expert în IT.

Dacă și la Washington criza din IT a reușit să creeze probleme majore la companiile aeriene, la bănci sau alte instituții, pun pe gânduri oamenii referitor la viitor și specialiștii spun că nu existp soluții accesibile pentru a proteja bazele de date itnernaționale împotriva vulnerabilității.

China este una dintre țările care nu a fost afectată de criza Crowdstrike pentru că firmele chineze nu folosesc serviciile acestei companii, ci utilizează propriile resurse. În plus, Microsoft nu este atât de prezent în China cum este în Occident.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)