Cristoiu avertizează: Pentru că Iohannis se limitează la acțiuni protocolare, Ponta va fi până-n 2016 nu numai premierul, dar și președintele României

Cristoiu avertizează: Pentru că Iohannis se limitează la acțiuni protocolare, Ponta va fi până-n 2016 nu numai premierul, dar și președintele României

Jurnslistul Ion Cristoiu scrie pe blogul său că SRI a orchestrat tot scandalul Elena Udrea pentru a distrage atenția de la adevărata miză politică a acestor zile, care ar fi dărâmarea guvernului Ponta de către PNL.

“Miercuri seara, îi spuneam lui Cătălin Striblea, la B1 Tv, că Scandalul mediatic Elena Udrea – SRI mi se pare a fi o perdea de fum colorat, cu parfum de telenovelă, pus la cale special pentru o presă care înghite tot, fără a mesteca, deoarece unei găluști îi urmează alta, pentru a ascunde realitatea cu adevăra importantă a acestei perioade:
Bătălia pentru formarea unei noi majorități parlamentare astfel încît, la Moțiunea de cenzură de la finele lui februarie, Guvernul Ponta să cadă.”, scrie jurnalistul.

Dacă PNL nu reușește să facă o nouă majoritate pentru moțiunea de cenzură de acum, Guvernul Ponta nu va mai putea fi dat jos pînă la alegerile din 2016.

“Ce înseamnă asta?

  • Suflul dobîndit de PNL după victoria lui Klaus Iohannis se va spulbera după eșecul Moțiunii.
  • Din motive complexe, România va avea o situație economică bună în perioada următoare. Bazat pe ea, Guvernul Ponta poate cîștiga alegerile din 2016.
  • Eșecul Moțiunii de cenzură va duce la un spor de agresivitate al PSD, al lui Victor Ponta față de Klaus Iohannis. Din acest punct de vedere, principala victimă a eșecului PNL va vi Klaus Iohannis. Noii directori de la SRI și SIE vor trebui numiți în urma unui negoț cu Victor Ponta. Alte posturi care se vor ivi pe parcurs vor depinde și de Guvern. Klaus Iohannis va fi redus la rolul de președinte fără nici o Putere, în condițiile în care propaganda PSD, întruchipată de Antena 3 și România tv, dar și de site-uri cu iz PSD-ist, vor porni o campanie împotriva unui președinte care stă catastrofal la capitolul comunicare.
  • Iar Victor Ponta, cu obrăznicia care-l definește va lua locul președintelui Klaus Iohannis în opinia publică.”, notează gazetarul pe cristoiublog.ro.  
  • Cristoiu crede că liberalilor, datorităa cțiunilor limitate ale lui Iohannis, le va fi greu să dărâme guvernul lui Ponta.

    “După ce PNL a avut inițiativa, Coaliția condusă de Victor Ponta a trecut la contraatac. Dat fiind că președintele se limitează la acțiuni protocolare, de nivelul unui Monarh, în timp ce Victor Ponta pare tot mai puternic, Operațiunea PNL e pe cale să eșueze. Victor Ponta va fi pînă-n 2016 nu numai premierul, dar și președintele României!”, mai scrie Ion Cristoiu.

    Urmăriți B1TV.ro și pe
    `
    Ultima oră
    23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
    23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
    23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
    23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
    23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
    22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
    22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
    22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
    22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
    21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei