Cristina Racoceanu, numită președinte al Agenției Naționale a Medicamentului / În trecut, ea fusese secretar executiv în partidul fondat de fostul șef al SIE Ioan Talpeș

Cristina Racoceanu, numită președinte al Agenției Naționale a Medicamentului / În trecut, ea fusese secretar executiv în partidul fondat de fostul șef al SIE Ioan Talpeș
Sursă foto: Pixabay

Cristina Racoceanu a fost numită de ministrul Sănătății în funcția de președinte al Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), după cum arată organigrama de pe site-ul instituției ce are un rol-cheie în reglementarea și supraveghea pieței.

Cristina Racoceanu a fost numită președinte al Agenției Naționale a Medicamentului

Numirea Cristinei Raconceanu în fruntea ANMDMR vine la doar o săptămână de momentul în care aceasta prelua funcția de vicepreședinte al instituției, iar ea îl va înlocui pe Bujor Eugen Almășan, care fusese numit în postura de interimar în luna mai, în locul Roxanei Stroe, potrivit 360medical.ro.

Anterior, Cristina Racoceanu ocupase o funcție de conducere în cadrul Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS). Totodată, ea este cadru didactic asociat în cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și Relații Publice.

Conform legii de reorganizare a agenției, care a intrat în vigoare în iulie 2019, ANMDMR este condusă de un președinte și de doi vicepreședinți, iar numărul maxim de posturi este de 500, inclusiv președintele și vicepreședinții.

Posturile de președinte și vicepreședinte ar trebui ocupate prin concurs organizat de Ministerul Sănătății, potrivit actului normativ, însă până acum nu a fost organizat niciun concurs, iar șefii agenției sunt numiți cu titlu interimar. Conformlegislației, agenția are un post de vicepreședinte cu atribuții privind activitățile specifice științifice și un post de vicepreședinte cu atribuții privind activitățile tehnico-administrative. Odată cu avansarea Cristinei Racoceanu în funcția de președinte al instituției, ambele poziții de vicepreședinte al ANMDMR sunt acum vacante.

Potrivit G4Media, Cristina Racoceanu a devenit cunoscută pe scena publică în anii 2000, ca secretar executiv al partidului Uniunea Populară Social Creștină, formațiune ce fusese fondată de Ioan Talpeș. Talpeș afost șef al Serviciului de Informații Externe în anii 1990, înlocuindu-l pe celebrul spion comunist Mihai Caraman. Apoi, el a devenitșeful Cancelariei prezidențiale în mandatul de președinte al lui Ion Iliescu (2000 – 2004).

Îndeclarația sa de avere din 2015apare un împrumut de 160.000 de dolari luat de la Dominic Waldman. Acesta a fost condamnat în 2019 deTribunalul București, în primă instanță, la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală și spălare a banilor. El a semnat cu procurorii un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”