Cristina Pocora și Mihăiță Calimente se numără printre cei 144 de parlamentari care și-ar fi angajat rudele la cabinetele parlamentare

Publicat: 12 06. 2015, 15:50

B1 TV a obţinut lista celor 144 de parlamentari care şi-ar fi angajat rudele la cabinetele parlamentare și pentru care Parchetul General a cerut documente.

Printre aceștia se numără deputatul liberal Mihăiță Calimente, deputatul PSD, Ion Mocioalcă sau deputatul PNL, Cristina Pocora.

Aceasta din urmă a avut și o reacție după apariția listei. Spune că nu a încălcat legea și că a avut angajată o rudă de gradul IV, timp de trei luni, în calitate de colaborator, nu cu contract de muncă.

Cazurile aleșilor sunt toate din Camera Deputaților. Prachetul precizează că daca faptele se confirmă, este vorba de conflict de interese penal.

”La începutul primului mandat de parlamentar, în anul 2008, am avut angajată o rudă de gradul IV, în linie colaterală, timp de trei luni, în perioada 16 dec 2008- 15 martie 2009, în calitate de colaborator, cu convenție civilă, nu cu contract de muncă.

Menționez că nu cunoșteam în detaliu legislația incompatibilităților și nu mi-a adus nimeni la cunoștință faptul că prezența unei rude de gradul IV în cadrul Biroului parlamentar înseamnă o abatere de la legislația privind incompatibilitățile”, sustine deputatul PNL, Cristina Pocora.

Aceasta a subliniat că nu a primit niciun fel de înștiințare oficială de la ANI sau de la procurori referitor la acest subiect.

Parchetul a cerut lămuriri privind situația Roxanei Pocora. Sunt solicitate practic cererea de angajare, contractul de muncă și drepturile salariale încasate.

Aceleași date sunt solicitate și de la birourile deputaților PSD – Eugen Bejinariu, Călin Ion, Ion Stan, Ion Mocioalcă, Laurenţiu Nistor, Sonia Maria Drăghici, Mădălin Voicu, Iulian Iancu, Neculai Rățoi sau Iuliu Nosa.

Printre cei 144 de aleși, care se află in vizorul Parchetului pentru conflict de interese se numără si deputații liberali Mihăiţă Calimente, Valentin Rusu, George Ionescu sau Cristian Buican.
Pe lista celor verificaţi se află şi Denes Seres, de la UDMR sau Ignat Miron de la minorităţi.

Aleșii și-ar fi angajat rudele în Parlament în timpul legislaturilor 2004-2008, respectiv 2008-2012.

Documentele justificative au fost cerute Parlamentului de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului instanţei supreme.