Cristian Cioacă, audiat pentru spargerea casuței de email a Elodiei: Polițistul s-a declarat nevinovat
Poliţistul Cristian Cioacă a declarat în faţa magistraţilor că nu a săvârşit niciodată vreo infracţiune. Acesta a fost prezent miercuri la Judecătoria Braşov, în procesul în care este acuzat de spargerea căsuţei de e-mail a soţiei sale, Elodia Ghinescu. După cinci termene de amânare, cauza s-a judecat pe fond, iar instanţa a rămas în pronunţare până pe 17 aprilie. Cristian Cioacă a fost eliberat în luna februarie din penitenciarul Colibaşi, fiind cercetat sub control judiciar.
Singura declaraţie a lui Cristian Cioacă în faţa instanţei de judecată a fost aceea că nu a săvârşit niciodată nicio infracţiune. Poliţistul s-a prezentat la proces în dosarul în care este acuzat că, după ce soţia sa, Elodia Ghinescu, a dispărut, i-a violat corespondenţa şi a dat-o publicităţii. Avocatul lui Cioacă a cerut însă achitarea clientului său, pe motiv că fapta nu este prevăzută de legea penală.
„Infracțiunile de acces neautorizat privesc demnitarii și demnitățile publice, nu se aplică unui domeniu privat de accesare a unei căsute de mail, în condițiile în care clientul meu a acționat. Cu toții știți deja în ce condiții a acționat clientul, se căutau informații despre soția sa. După cum se știe, în dosarul de omor este acuzat tocmai că nu a efectuat mai multe demersuri în acest sens”, a declarat avocata lui Cioacă, Maria Vasii.
Avocatul familiei Ghinescu a cerut închisoarea cu executare pentru Cristian Cioacă.
„Justificarea fost aceea că era soțul, iar pe de altă parte că își caută soția. Dacă în situația în care era soț și ofițer de poliție dorea căutarea soției, oferea acea corespondență pe care a găsit-o înca din 2 septembrie 2007, organelor de urmărire penală. Or, dumnealui nu, a dorit doar să aducă atingere vieții private, să o denigreze și a oferit acea corespondență presei”, a explicat avocata familiei Ghinescu, Crina Radu.
Magistraţii Judecătoriei Braşov au rămas în pronunţare pentru data de 17 aprilie. Cristian Cioacă a mai fost condamnat în acest dosar de Curtea de Apel Braşov în 2010, când a primit trei ani de închisoare cu suspendare pentru violarea corespondenţei soţiei sale. Sentinţa a fost atacată cu recurs, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât rejudecarea acestei cauze la Judecătoria Braşov.