Crește plafonul lunar neimpozabil pentru o nouă categorie de pensii. Marcel Boloș: Aproximativ 200.000 de români vor beneficia de această nouă măsură

Crește plafonul lunar neimpozabil pentru o nouă categorie de pensii. Marcel Boloș: Aproximativ 200.000 de români vor beneficia de această nouă măsură
Marcel Boloș . Foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat, marți, că a fost publicat pe site-ul ministerului o propunere de Ordonanță de Urgență pentru majorarea plafonului lunar neimpozabil pentru pensiile militare de stat, de la 2.000 de lei la 3.000 de lei, începând cu veniturile din octombrie 2024.

„Aproximativ 200.000 de români vor beneficia de această nouă măsură”

“Am publicat pe site-ul Ministerul Finanţelor o propunere de proiect de OUG pentru majorarea plafonului lunar neimpozabil pentru pensiile militare de stat, de la 2.000 de lei la 3.000 de lei, începând cu veniturile aferente lunii octombrie 2024.

Cu alte cuvinte, o parte mai mare din pensie va rămâne în buzunarul fiecărui pensionar militar, fără să fie supusă impozitării.

Vrem astfel să sprijinim cadrele militare care au servit cu devotament țara, asigurându-le un trai mai decent și mai sigur.

Vorbim despre aproximativ 200.000 de români care vor beneficia de această nouă măsură.

Reamintesc că legea adoptată recent în Parlament privind creșterea plafonului neimpozabil pentru pensii de la 2.000 de lei la 3.000 de lei s-a referit doar la pensiile bazate pe contributivitate, deci nu a inclus și pensiile ocupaționale, adică cele ale pensionarilor militari.

Este, așadar, o măsură de justiție și echitate, care vine în întâmpinarea nevoilor reale ale celor care contribuie la securitatea națională, indiferent de contextul economic”, este mesajul publicat de ministru pe pagina sa de Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`