Crenvurști de porc din România cu doar 10% carne de porc în compoziție și 11 E-uri

Crenvurști de porc din România cu doar 10% carne de porc în compoziție și 11 E-uri
Shopping cart.

Un studiu recent demonstrează că procentul de carne de porc din crenvurști poate să reprezinte doar 10%. Mai exact, compoziția variază la produsele din magazine între 10 și 93%, informează InfoConf.

Ce conține eticheta unuia dintre cele mai comercializate produse

Există și produse care sunt comercializate sub denumirea „Crenvurști carne de porc”, însă primul ingredient din listă este carnea de pui. Carnea de porc se află pe a patra poziție în lista ingredientelor.

Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziție :

– 57.89% au în compoziție apa , fiind și cel de-al doilea ingredient – 31.57% au sarea ca fiind al treilea ingredient.

Ingredientele de pe etichetă se află în ordine descrescătoare : primul fiind în cantitatea cea mai mare , iar ultimul în cantitatea cea mai mică.

Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în crenvurștii de porc:

– 100% din produse au în compoziție E-uri ( aditivi alimentari ) ;

Numericul de aditivi alimentari variază între 2 – 11 :

– 5.26% din produse au în compoziție 11 E-uri ;

– 10.53% din produse au în compoziție 9 E-uri

– 21.05% din produse au în compoziție 8 E-uri ;

– 5.26% din produse au în compoziție 7 E-uri ;

– 10.53% din produse au în compoziție 6 E-uri ;

– 5.26% din produse au în compoziție 5 E-uri ;

– 10.53% din produse au în compoziție 4 E-uri ;

– 21.05% din produse au în compoziție 3 E-uri ;

– 10.53% din produse au în compoziție 2 E-uri ;

Din punct de vedere al produselor ce conțin aditivi alimentari regăsiți frecvent situația se prezintă astfel :

– 100% dintre produsele studiate au avut în componență nitrit de sodiu (E250);

– 84.21% dintre produsele studiate au avut în componență difosfat de sodiu (E450);

– 84.21% dintre produsele studiate au avut în componență acid asorbic (E300);

– 57.89% dintre produsele studiate au avut în componență carmina (E120);

Cantitatea de sare s-a situat între 1.02g și 3g . Organizația Mondială a Sănătății estimează că aproximativ 2.5 milioane de decese ar putea fi prevenite dacă nivelul de consum global al sării ar scădea până la cantitatea recomandată de 5 grame/zi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`