EXCLUSIV // Deși activitățile economice sunt sufocate de COVID-19 și restricțiile specifice, una încă se descurcă „cam la fel” ca anul trecut: Organizarea de petreceri, ajutată de „divinitate”

EXCLUSIV // Deși activitățile economice sunt sufocate de COVID-19 și restricțiile specifice, una încă se descurcă „cam la fel” ca anul trecut: Organizarea de petreceri, ajutată de „divinitate”
foto: facebook

EXCLUSIV //Pandemia de COVID-19, care a ucis deja peste 11.000 de persoane la nivel global, îmbolnăvind alte circa 275.000, a dat peste cap mai multe sectoare de activitate economică. Industria HORECA pare să fie de departe cea mai afectată, fiind sufocată de restricțiile statelor naționale, dar nici turismul nu trece prin cel mai bun moment, deși tradițional luna martie era una atractivă pentru pasionații de călătorii.

Este și cazul României, unde Guvernul Orban și Președinția fac eforturi fără precedent pentru a împiedica cât mai mult răspândirea virusului.

Chiar și așa, între toate acestea, există un sector de activitate economică, cepare să nu resimtă atât de tare efectele noului coronavirus, cel puțin până în acest moment. Este vorba despre zona de organizare a petrecerilor, specializată mai ales pe nunți și botezuri, care a explicat că situația este „cam la fel” comparativ cu cea de anul trecut.

Motivul? În această perioadă, românii nu și-au plănuit mari petreceri, pentru că respectă cutumele religioase, iar perioada pandemiei coincide cu Postul Paștelui, cel mai important post al religiei creștin-ortodoxe.

„Acum este post și oricum nu sunt evenimente, noi oricum ne așteptam la o scădere dar este într-adevăr o scădere destul de mare. Într-adevăr s-au amânat niște evenimente însă nu aș putea să vă zic ce se întâmplă mai departe. De obicei evenimentele încep de la 1 mai. Sunt niște petreceri mai mici sunt cu totul altceva. Vedem de la 1 mai încolo. Comparativ cu anul trecut este cam la fel”, a declarant Paul Vamanu, reprezentant al unei firme specializate în organizarea de petreceri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`