Credincioșii sărbătoresc astăzi Schimbarea la Față a Domnului. Ce nu ai voie să faci pe 6 august

Credincioșii sărbătoresc astăzi Schimbarea la Față a Domnului. Ce nu ai voie să faci pe 6 august
Foto: pixabay.

Creștinii sărbătoresc pe 6 august Schimbarea la Față a Domnului, care mai poartă denumirea de Transfigurarea Domnului. În această zi, creștinii merg la biserică, unde au loc slujbe speciale, printre care Sfânta Liturghie și Vecernia.

În anumite zone ale țării se sființesc fructele de sezon

Astăzi, în anumite regiuni ale țării se sființesc fructele de sezon, dar și strugurii. Creștinii participă la slujbe speciale la biserică,precum Sfânta Liturghie și Vecernia. Oamenii se strâng în lăcașurile de cult pentru a se ruga pentru sănătatea lor și a celor apropiați, dar și pentru armonie și abundență, potrivit cancan.ro. 

Ce nu trebuie să faci astăzi

În data de 6 august există câteva tradiții pe care creștinii le respectă, printre care spălatul rufelor și călcatul lor. Se spune că persoanele care fac activități ce țin de gospodăria lor pot atrage ghinionul de partea lor. Mai mult, se consideră o lipsă de respect față de sărbătoare.

În această zi, creștinii nu muncesc pe câmp și nici nu participă la alte activități agricole. Se spune că persoanele care nu respectă această regulă vor avea o recoltă săracă și pot atrage nenorociri asupra lor. De asemenea, nu se face nici curățenie în gospodărie, iar oamenii nu au voie să se certe.

Tot pe 6 august, se spune că nu este bine să te speli pe cap și nici să te tunzi. În caz contrar, se poate atrage ghinionul. Tot de Schimbarea la Față a Domnului nu se oferă bani cu împrumut și nici obiecte de valoare. În plus, nu se fac afaceri în această zi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră