Crater uriaș pe un drum din Constanța. Oamenii și-au văzut moartea cu ochii

Crater uriaș pe un drum din Constanța. Oamenii și-au văzut moartea cu ochii
Sursa foto: captura Digi24

Un crater uriaș s-a format pe un drum din județul Constanța, iar mai mulți șoferi și-au văzut moartea cu ochii după ce au intrat cu mașini în groapă. Craterul era plin cu apă și s-a format pe o bandă întreagă de circulație.

Groapă imensă în asfalt

DJ 226, din județul Constanța, este închis circulației, după ce în asfalt a apărut un crater uriaș, de câțiva metri, iar patru șoferi au mașini grav avariate. Aceștia au trecut prin clipe teribile după ce au căzut cu mașinile în groapă, informează Digi24.

„Planetara ruptă pe dedesubt. E toată… N-am… Ce să mai faci cu ea?”, a spus un șofer.

Un șofer a căzut în groapa imensă și a scăpat teafăr ca prin minune.

„Cam vreo 7, 8 metri e groapa. Din șosea nu se vedea nimic, era surpătura frumos făcută așa, e plină cu apă. Cred că aveam 60, 70, atât aveam la oră. N-am mai putut… M-am trezit cu groapa în față, n-am putut… din inerție, mașina a sărit. Noi mulțumim frumos că am scăpat cu viață. Vai de mine! Asta e în primul rând, să știți”, a declarat șoferul.

Un conducător auto a evitat la muchie de cuțit groapa gigantică, dar mașina nu a scăpat fără vreo avarie. A evitat impactul frontal, dar gentile, cauciurile și baia de ulei sunt stricate.

Cauza surpării

O țeavă care a fost avariată a fost cauza surpării drumului, având în vedere că în acea zonă se realizau lucrări avizate, doar că avizul nu a fost respectat.

„În zonă se execută lucrări de extindere a rețelelor electrice. Constructorul care efectuează aceste lucrări, în urma unei foreze orizontală pentru subtraversarea drumului, a avariat conducta de refulare. Menționez că lucrarea are aviz din partea companiei noastre, dar, din păcate, avizul nu a fost respectat, în sensul că prin aviz i s-au cerut, i s-au dat exact pozițiile rețelelor hidroedilitare. Mai mult decât atât, el trebuia să realizeze niște sondaje și să solicite asistență tehnică din partea operatorului de apă pe perioada desfășurării acestor lucrări”, a transmis Irina Cârstea, purtător de cuvânt la Regia Autonomă Judeţeană de Apă Constanţa.

Polițiștii au deschis o anchetă și șoferii așteaptă să afle cine va plăti pentru reparațiile mașinilor lor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`