Craiova se află în top 3 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Craiova se află în top 3 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa
Sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Craiova

Craiova a obținut locul 3 în clasamentul celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Orașul a strâns aproape 42.000 voturi în cadrul clasamentului pentru Best Christmas Market.

Târgul de Crăciun de la Craiova a obținut un total de 41.884 voturi, multe dintre acestea au provenit din afara României – SUA, Marea Britanie, Țările de Jos și Germania, conform comunicatului oficial al organizației European Best Destinations.

Lia-Olguța Vasilescu, despre târgul de Crăciun de la Craiova

„După rezultatul onorant de anul trecut, când turiști din toată lumea au apreciat că târgul de Crăciun de la Craiova merită să fie în primele șase din Europa, chiar de la prima noastră participare într-o asemenea competiție, anul acesta am început pregătirile încă din primăvară. Mai ales că promovarea de anul trecut a transformat Craiova, în doar câteva luni, într-o adevărată destinație turistică. Astfel, pentru ediția din acest an, am extins suprafața târgului în mai multe piețe, am montat cele mai frumoase decorațiuni luminoase în tot centrul orașului și am realizat căsuțe unicat, concepute special de cei mai talentați artiști pentru Craiova. Dacă anul trecut, Craiova obținea cel mai bun rezultat ca oraș nou intrat în acest clasament internațional, anul acesta avem confirmarea că investițiile făcute de administrația locală în domeniul cultural-turistic nu au fost făcute în van”, a declarat Lia-Olguța Vasilescu.

Între Craiova și Gdansk din Polonia, orașul de pe locul 2 din topul celor mai frumoase târguri de Crăciun, este o diferență de doar 6.137 de voturi. Budapesta, care a câștigat competiția din acest an, a fost votată de 51.253 de turiști, conform asaelacraiova.ro.

Întreg clasamentul pentru cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, poate fi văzut aici.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:48 - Cum arată programul prezidențial al lui Nicolae Ciucă: „Este expresia unei noi viziuni de dreapta pentru România viitorului” (VIDEO)
20:45 - Riscurile la care ne expunem atunci când aruncăm medicamente expirate la gunoi. Un spital din Timișoara a găsit o soluție
20:43 - Nicolae Ciucă, la lansarea programului său electoral: „În România pe care o vom construi împreună, legea va fi mai presus de orice interes. Procesele nu mai trebuie să dureze ani de zile”
20:36 - 12 maşini incendiate şi doi oameni înjungiaţi în Lisabona, după ce oamenii au ieșit să protesteze din cauza unui caz de brutalitate a poliției
20:32 - Nicolae Ciucă: “Aceasta este miza programului meu / Voi fi un președinte care muncește, aproape de oameni și comunități. Voi fi prezent în viața orașelor și comunelor, inclusiv a sectoarelor” (VIDEO)
20:23 - Indignare, după ce Joe Biden a spus că Donald Trump ar trebui închis. Președintele SUA și-a corectat apoi declarația
20:20 - Ministrul Bogdan Ivan (PSD): Săracul domn Ciucă… Ultimele sale declarații parcă sunt din categoria emisiunii „Copiii spun lucruri trăsnite” (VIDEO)
20:18 - Ce gest deplasat a făcut Alina Ceușan într-o sală de teatru. Celebra influenceriță, criticată dur. Oana Pellea: „O rușine”
20:10 - O româncă a obținut zeci de mii de euro, după ce și-a păcălit iubitul italian să-și vândă casa. Ce a decis femeia să facă cu banii
19:54 - Ce a făcut Smaranda, fiica lui Codin Maticiuc, la nunta lui Theo Rose, în momentul în care s-a plictisit. Actorul s-a amuzat copios