Sărbătoarea Crăciunului este întâmpinată în fiecare an cu bucurie şi speranţă de toţi locuitorii planetei Pământ. Fie că trăiesc în Europa, în America, pe continentul australian sau în Laponia, ţara de unde este originar, toţi îl aşteaptă pe Moşul cel darnic şi bun pentru a primi cadourile pe care şi le doresc.
În Islanda, vin treisprezece Moşi Crăciuni! Potrivit tradiţiei, vine în fiecare zi câte un moş care aduce daruri copiilor cuminţi care primesc dulciuri, mandarine, lozuri în plic, iar cei răi primesc doar…un cartof.
La masa tradiţională de pe 25 decembrie, britanicii mânâncă în loc de porc, friptură de curcan. Cadourile se împart abia pe 26 decembrie.
În Noua Zeelandă, mulţi preferă la masa de Crăciun friptura de curcan, budinca de stafide şi salatele reci. Însă, nelipsită este tradiţionala prăjitură Pavlova cu bezea şi decorată cu kiwi, căpşuni şi frişcă.
Fiecare membru al familiei din Statele Unite primeşte obligatoriu câte un băţ de zahăr, dar şi cadouri pe care moşul le lasă sub brad.
Pere Noel, cum i se spune moşului în Franţa pune cadouri în ghetute. Punctul culminant al mesei de Craciun pentru francezi este traditionala „Bűş de Noel”, o prajitura de ciocolata prezentata la masa sub forma de buturugă.
În Danemarca, cel care aduce cadourile este Julemande, care călătorește într-o sanie trasă de reni. Copiii îi lasă lângă brad căni cu lapte și budincă de orez și se bucură atunci când nu le mai găsesc dimineața
Elenii sarbatoresc Craciunul pe 7 ianuarie, dupa Calendarul Iulian, iar cadourile se deschid de Anul Nou.