Deși e iarnă în calendar, afară bate vânt de primăvară! În vestul şi sud-vestul ţării, mercurul termometrelor a depăşit 10 grade Celsius.
Temperaturi mai ridicate decât ar fi normal pentru această perioadă au fost în judeţele Arad, Timiş şi Caraş-Severin, în timp ce în Bihor au ajuns chiar şi la 17 grade Celsius.
Meteorologii anunţă că, în următoarele zile, va fi mai cald ca de obicei.
După data de 29 decembrie, temperaturile vor scădea uşor dar nu scăpăm de ceață. De zăpada nu vom avea parte nici de Anul Nou.
„Noaptea dintre ani va aduce temperaturi ce se vor apropia normelor climatologice -8 și 2 grade, cele mai ridicate valori vor fi în zona litoralului și în zona de S – V a țării”, a precizat meteorologul Gabriela Băncilă.
Vineri, valorile termice se vor menţine mai ridicate decât mediile climatologice pentru sfârşitul lunii decembrie. Cerul va avea înnorãri şi izolat va ploua slab în sud-vestul ţãrii şi la munte, iar în celelalte zone, cu totul izolat şi trecãtor şi vor fi burniţe sau ploi slabe. La atitudini de peste 1800 m în Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului vor fi posibile precipitaţii slabe mixte.
În zonele joase de relief, mai ales din centrul, estul şi sudul teritoriului se va semnala ceaţã pe spaţii restrânse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri pe crestele montane şi în Banat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 grade în estul Transilvaniei şi 14…15 grade Dealurile de Vest, Dobrogea şi Bãrãgan.
În București, vremea va fi mai caldã decât în mod obişnuit la sfârşitul lunii decembrie. Cerul va avea înnorãri, iar în orele dimineţii va mai fi ceaţã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 9….10 grade.